"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשיפה: הספרים הפלשתיניים בחינם, הישראליים לא

אבסורד במזרח ירושלים: ההעדפה ניתנת בתוכנית הלימוד הפלשתינית, בעוד מי שלומד בתוכנית הישראלית נדרש לשלם • העירייה: הספרים הישראליים מסובסדים במחצית

,עודכן
המכללה הודיעה על הונאת הסטודנטיות למשטרה, צילום: gettyImages

ספרי הלימוד לתלמידים ערבים ממזרח ירושלים, שבוחרים ללמוד על פי תוכנית הלימודים הפלשתינית - ניתנים להם בחינם. ומי נדרש לשלם? תלמידים ממזרח העיר שבוחרים ללמוד על פי תוכנית הלימודים הישראלית ולגשת לבחינות בגרות.

הורים ואנשי חינוך ממזרח ירושלים יוצאים נגד משרד החינוך, בטענה כי הוא נותן העדפה לתלמידים שלומדים על פי תוכנית הלימודים הפלשתינית ומעניק להם ספרי לימוד בחינם - בעוד הם נדרשים לשלם מאות שקלים על ספרי הלימוד. לטענתם, במצב האבסורדי שנוצר, מממנים עיריית ירושלים ומשרד החינוך את ספרי הלימוד לתלמידי מזרח ירושלים הלומדים בתוכנית הלימודים הפלשתינית. מדובר בספרים שפעמים רבים מופיעים בהם דברי הסתה נגד מדינת ישראל ותמיכה בשאהידים, ועלות הצנזורה על התכנים והדפסת הספרים היא כ־6 מיליון שקלים בשנה.

מנגד, הורים ותלמידים ממזרח ירושלים שהולכים נגד הזרם ולומדים לתעודת בגרות ישראלית, נדרשים לשלם סכומים גבוהים עבור ספרי הלימוד. לדבריהם, מדובר באפליה ובהתנהלות שמבריחה את ההורים וגורמת להם לבחור בתוכנית הלימודים הפלשתינית.

אחמד אבו עיד, חבר הנהלת ארגון ההורים בירושלים, אמר: "לא הגיוני שספרי הלימוד במזרח ירושלים לתוכנית הלימודים לבגרות יעלו כסף, וספרי הלימוד שאינם לבגרות - יחולקו בחינם, על חשבון המדינה. כל הזמן מעודדים את ילדי מזרח העיר ללמוד לבגרות, אבל התמריצים הכלכליים הולכים לתוכניות לימודים אחרות".

עיריית ירושלים // צילום: ליאור מזרחי

יש לציין כי הספרים שמגיעים מהרשות הפלשתינית עוברים צנזורה והדפסה מחדש, ואז הם מחולקים לתלמידי מזרח ירושלים. מנהל בבית ספר בירושלים, שמלמד על פי תוכנית הלימודים הישראלית, סיפר: "אנחנו מרגישים שבשטח אין שום תמיכה במי שרוצה ללמוד על פי תוכנית הלימודים הישראלית. להורים הספרים עולים הרבה יותר, זה יכול להגיע ל־700 שקלים לתלמיד. . במקום לעודד ולתת תקציבים ולתמוך בבתי הספר שמלמדים את תוכנית הלימודים הישראלית ומגישים את הילדים לבגרויות, משקיעים תקציבים בהדפסת ספרים למי שבוחר ללמוד מספרים של הרשות הפלשתינית".

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "כל ספרי הלימוד של התוכנית הפלשתינית עוברים תהליך צנזורה והדפסה מחדש, הממומן על ידי המדינה בסכום שנתי של כ־6 מיליון שקלים, ומחולקים ללא דברי הסתה. ספרי הלימוד של התוכנית הישראלית מסובסדים על ידי העירייה ב־50% להקל את הנטל מההורים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר