"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הודו: תינוקת נולדה עם ראש שלם נוסף

"הוריה היו הרוסים כשראו אותה", סיפר הרופא "זהו מקרה טפילי נדיר" • אזהרה: התמונות קשות לצפייה

,עודכן
צילום אילוסטרציה // Gettyimages // צילום אילוסטרציה // Gettyimages

רופאים בהודו הצילו את חיי תינוקת שנולדה עם "ראש טפילי", שהאט את קצב אספקת הדם בגופה.

הילדה, שעדיין לא נקראה בשם, נולדה בניתוח קיסרי ושקלה רק 2.2 קילוגרמים. היא יצאה לאוויר העולם לזוג הורים חוואים בבית חולים פרטי בעיר בילוואדה שבמדינת רג'סטאן שבצפון הודו ב-26 באפריל השנה.

הרופאים נדהמו לראות שהתינוקת נולדה עם ראש נוסף - כולל עיניים, אוזניים, אף, שפתיים ויד שמאלית פגומה שתלויה על חזה.

רופאים נדהמו לראות שהתינוקת נולדה עם ראש נוסף

הם הפנו את הילדה לניתוח בבית החולים ג'יי קיי לואן בעיר ג'איפור, במרחק של כמה מאות קילומטרים מבילוואדה, שם חיכה להם צוות רופאים. המנתחים הסירו את הראש הטפילי שצמח מבטן התינוקת בניתוח שארך ארבע שעות.

"זהו אחד המקרים הנדירים ביותר של טיפול בגורם טפילי. מיד כשהיא הגיעה קיימנו התייעצות מיידית עם צוות הכולל רדיולוג ותמיכה של פרופסורים ודוקטורים לרפואה", אמר ד"ר פראווין מתור, פרופסור וראש היחידה לכירורגיה ילדים, והוסיף: "החלטנו להסיר את הראש של התינוקת, פעולה שהתבררה כהצלחה".

ההורים הופתעו משום שבבדיקות האולטרסאונד נאמר להם שהם נושאים תאומים, מפני שלא עלו על כך שהאם נושאת תינוקת עם ראש טפילי.

"זהו אחד המקרים הנדירים ביותר של טיפול בגורם טפילי"

"נושאת תאום לא מפותח"

הזוג הצעיר, שלא רצה להזדהות, היה הרוס עם לידת התינוקת הראשונה שלהם, ואיבד כל תקווה להישרדותה.

ד"ר מתור סיפר: "האמא עברה סונוגרפיה (הצגת העובר על גבי מסך מחשב) ומבחנים אחרים, אבל לא סיפרו לה שהיא נושאת תאום לא מפותח".

מתור ציין כי הם נשברו לרסיסים כשראו את העיוות של בתם: "היינו צריכים לשכנע אותם לאפשר לנו לנתח אותה כדי להציל את חייה".

בית החולים לא גבה מזוג החוואים קשיי היום כסף בגין עלויות שהייה וניתוח התינוקת, שבינתיים מחלימה היטב ואף יונקת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר