"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צרות של עשירים

חברת אפל בצרות: בקופת החברה הצטברו מזומנים של כ-256 מיליארד דולרים • סכום הגדול מהתוצר של צ'ילה ולא רחוק מישראל • הצפייה בוול סטרייט: רכישת חברות חדשות או פיתוח חדשים

,עודכן
חברת אפל. צרות של עשירים // צילום: רויטרס // חברת אפל. צרות של עשירים // צילום: רויטרס

מה עושים עם הכסף? לענקית המחשבים אפל יש צרות של עשירים. בקופת החברה הצטברו מזומנים של כ-256 מיליארד דולרים, כמעט רבע טריליון דולר. הסכום המסחרר הזה עולה מהדו"חות הכספיים שפרסמה החברה אתמול (שלישי) והוא גדול בהיקפו מתוצר של כלכלות מפותחות, כגון זו של צ'ילה, לפי סוכנות הידיעות AFP. הוא כבר לא רחוק מגודלה של כלכלת ישראל שתוצרה נאמד בכ-300 מיליארד דולרים.

רוב הכספים המדוברים נמצאים בחשבון של החברה מחוץ לארה"ב, ולפי הדיווחים אפל התנגדה להחזיר את המזומנים "הביתה", משום שהדבר עלול להוביל לתשלום מס עצום בהיקפו ומהווה מבחינת החברה תמריץ שלילי. לפי הדיווחים כאשר הרווחים רשומים ומנוהלים בחו"ל, ניתן לדחות את תשלום המס, אך אם הם מוזרמים לחשבונות הבנק בארה"ב, הרי שאז יש צורך לשלם את מס החברות בשיעור של 35%.

יצויין כי בימים אלה, רפורמת המיסים המסיבית שמתכנן הנשיא דונלד טראמפ, אמורה לשנות את התמריץ השלילי הזה. בין היתר על ידי קיצוץ מס החברות, וכמו כן בחינה של "חנינה" חד פעמית לחברות שיבחנו להחזיר רווחי עבר בחזרה לארה"ב וככל הנראה לקבוע תשלום חד פעמי מופחת.

כמו כן, בוול סטריט קיימת ציפייה שאפל תעשה את מה שחברות ציבוריות אמורות לעשות כשהן "סובלות" מעודף מזומנים. אם הן לא משקיעות אותם ברכישות חברות חדשות או בפיתוחים חדשים, הן פשוט יכולות לחלק אותם למשקיעים בצורת דיבידנד או לבצע רכישה עצמית של מניות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר