בתום עשור: עמוס רגב פורש מעריכת "ישראל היום"; מחליפו: בועז ביסמוט

רגב יקבל את התואר "העורך המייסד" וימשיך לכתוב בעיתון: "מודה על ההזדמנות לחולל מהפכה בשוק התקשורת" • ביסמוט: "אתגר וסיפוק עצום"

מימין: בועז ביסמוט. משמאל: עמוס רגב // צילום: עמי שומן // מימין: בועז ביסמוט. משמאל: עמוס רגב // צילום: עמי שומן

לקראת מלאות 10 שנים להקמת עיתון "ישראל היום", שהפך לעיתון מספר 1 בישראל, הודיע עמוס רגב, העורך הראשי ואיש גרעין המייסדים, על פרישתו מתפקידו.

בועז ביסמוט מונה לתפקיד העורך הראשי של "ישראל היום". ביסמוט שימש ב־9 השנים האחרונות כעורך חדשות החוץ של העיתון.

"אני מודה לד"ר מרים ושלדון אדלסון, ולמשפחת אדלסון כולה, על ההזדמנות שהוענקה לי, ולכולנו, לחולל מהפכה בשוק התקשורת הישראלי", אומר רגב. "זה היה עשור מדהים ומאתגר. תודתי לכל אנשי המערכת, המנהלה, הדפוס וההפצה, שהיתה לי הזכות לעבוד עימם. אני משוכנע שבועז ביסמוט ימשיך להוביל את העיתון להישגים ולפסגות חדשות".

רגב, בן 66, יקבל את התואר "העורך המייסד" וימשיך לכתוב בעיתון.

ביסמוט, בן 52, בעל תואר שני בלימודי אפריקה מאוניברסיטת סורבון ובוגר בית הספר הגבוה לדיפלומטיה ולאסטרטגיה בפאריס, כיהן בעבר גם כשגריר ישראל במאוריטניה. 

"מבחינתי, כאיש העיתונות הכתובה, זו הגשמת פיסגת החלומות: להיות עורך עיתון, ועוד העיתון מס' 1 במדינה", אומר ביסמוט. "זהו אתגר וסיפוק עצום. אני מודה לבעלי העיתון ולעורך הראשי על האמון הגדול ומקווה להמשיך ולשרת את ציבור הקוראים, תוך כיבוד הערכים הישראליים".

משפחת אדלסון לעמוס רגב: "מכבדים את רצונך"

עמוס חברנו היקר,

לפני כעשור קיבלת על עצמך, באחריות רבה, את תפקיד העורך הראשי של ״ישראל היום״, עיתון חדש - שנולד מתוך הצורך לתרום לשיח הדמוקרטי הישראלי, ולהביא לציבור הקוראים ערכים שלא באו לידי ביטוי עד אז בעיתונות הישראלית.

חוללת מהפכה כפי שרק איש ערכי ומקצועי כמוך יכול היה לעשות. השילוב של אהבת הארץ ואהבת המקצוע, שהבאת איתך לעיתון, תרמו לכך שמהר מאוד ״ישראל היום״ הגיע להישגים רבים ואף הפך לעיתון המוביל במדינה.

אנחנו מכבדים את רצונך לפרוש מהתפקיד ומבקשים ערב יום הזיכרון והעצמאות של מדינת ישראל להודות לך יחד עם קהל הקוראים הגדול והנהדר שלנו, על העבודה הנפלאה שלך. 

״ישראל היום״ ימשיך לשרת את הציבור הישראלי בנאמנות, באדיקות, באמינות - ובעיקר באהבת הארץ, בדיוק על פי כל אותם כללים וערכים שהבאת איתך.

היתה לנו הזכות הגדולה, עמוס יקר, להמתין בציפייה רבה לעיתון שערכת באהבה ובמסירות רבה; עיתון שעליו ניצחת כמו מנצח על תזמורת. 

בזכותך, חברנו עמוס, "ישראל היום״ ימשיך לשרת את הציבור בישראל גם מחר. 

מירי ושלדון אדלסון

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר