"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בחירות בצרפת: המפסידים קוראים להצביע נגד לה פן

מנהיגת הימין הקיצוני וילד הפלא של מפלגת המרכז יתחרו זה בזו בעוד שבועיים בקרב על נשיאות הרפובליקה • מועמד הימין המתון פרנסואה פיון ומועמד השמאל ז'אן לוק מלנשון גרפו שניהם 19 אחוז ולא יעפילו לסיבוב השני • מאות מפגינים חוסמים את כיכר הבסטיליה

,עודכן
מארין לה פן בקלפי ועמנואל מקרון // אי.פי, רויטרס

מדגמים ראשונים מצרפת מצביעים על ניצחון למועמד המרכז עמנואל מקרון עם 23.7 אחוזים מקולות המצביעים. מועמדת הימין הקיצוני מארין לה פן עם 21.7 אחוזים מקולות המצביעים. צמודים אליהם, אך עם לא מספיק קולות על מנת לעלות לסיבוב השני שייערך בעוד כשבועיים ניצבים פרנואה פיון, מנהיג המפלגה הרפובליקנית ומועמד השמאל הקומוניסטי ז'אן לוק מלאשון, כששניהם גורפים כל אחד 19 אחוז מקולות המצביעים.

צילום: רויטרס

ז'אן לוק מלנשון ופרנוסאה פיון קראו לתומכיהם להצביע בסיבוב השני למקרון על מנת לסכל את האפשרות שמארין לה פן תבחר לנשיאת צרפת. גם ראש הממשלה לשעבר מנואל ואלס צייץ הודעה בטוויטר וכתב: "כמו בסיבוב הראשון, גם ב-7 במאי אצביע למקרון". מנהל הקמפיין של מארין לה פן התראיין לערוץ הטלוויזיה BFMTV ואמר כי "הבחירות לצרפת הפכו למשאל עם בעד או נגד הגלובליזציה". למרות החשש מאחוזי הצבעה נמוכים מחשש לאיומי הטרור, משרד הפנים הצרפתי מדווח כי 77 אחוזים מבעלי זכות ההצבעה בצרפת בחרו לממש את זכותם הדמוקרטית, מספר חסר גבוה מאוד ביחס לשנים עברו. ששת המועמדים לנשיאות האחרים, שהסקרים לא ניבאו להם סיכויים ריאליים לעלות לסיבוב השני, גרפו כל אחד בין 6.2 ל-0.2 אחוז מקולות המצביעים.

עם פרסום תוצאות המדגמים הראשונים בצרפת, יצאו מאות מפגינים להתעמת עם כוחות המשטרה בבסטיליה שבמרכז פאריס, והשליכו לעברם חזיזים. יש לציין כי המפגינים, רובם פעילים אנטי-פשיסטיים, ארגנו מבעוד מועד את ההפגנות נגד כוחות המשטרה, והפיצו ברשתות החברתיות קריאה להשתתף ב"ליל הבריקדות", כלשונם, במחאה על מערכת הבחירות לנשיאות, אותה הם מגדירים כ"העמדת פנים".

את עשרות מיליוני הצרפתים שיצאו לממש את זכותם הדמוקרטית איבטחו כוחות משטרה וצבא רבים. שלושה ימים בלבד אחרי פיגוע הירי בשאנז אליזה, כ-50 אלף שוטרים נוספים לקחו חלק באבטחת המוסדות השונים בהם הוצבו קלפיות. אלה נוספים לכ-7,000 שוטרים וחיילים שכבר מסיירים ברחבי המדינה, כחלק מתכנית המלחמה בטרור של הרשויות. בנוסף מאבטחים הוצבו בחלק מהקלפיות במדינה, בעיקר בפאריס.

אוטו גלידה חשוד גרם לפינוי קלפי

למרות האבטחה הכבדה, הרשויות בכוננות עליונה: מספר התרעות שווא הקפיצו את כוחות הביטחון שנאלצו לפנות קלפיות במהירות מחשש לאירוע טרור. בבזאנסון שבמזרח צרפת, התגלה רובה קרבין ברכב, אירוע שהוביל לפינוי שתי קלפיות סמוכות. הרכב התגלה כשהמנוע שלו עובד, ושני חשודים נראו בורחים מהזירה. הרקע לאירוע ככל הנראה פלילי, אך הרשויות לא נטלו שום סיכון והעדיפו להפסיק את ההצבעה לזמן קצר. במקביל, בסאנט אומר שבצפון צרפת, רכב חשוד שנראה עמוס במיוחד ונשא לוחית רישוי זרה הוביל לפינוי קלפי סמוכה. בהאגנו שחבל אלזס, אוטו גלידה חשוד הוביל גם הוא לפינוי זמני של קלפי סמוכה אחרי שעוברים ושבים זיהו חוטי חשמל מבצבצים ממכסה המנוע. גם הפעם מדובר היה באזעקת שווא.

עשרות אלפי בעלי אזרחות צרפתית הגיעו להצביע באתרי ההצבעה השונים בארץ. רח' בן יהודה בתל אביב, מחוץ לשגרירות צרפת // צילום: גדעון מרקוביץ'

גם בישראל יצאו ישראלים רבים בעלי אזרחות צרפתית להצביע בקונסוליה ובשגרירות צרפת בתל אביב. ברחוב בן יהודה השתרכו תורים ארוכים מחוץ לקונסוליה הצרפתית, שגלשו עד לרחוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר