"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צפו בתולעת הענקית שנמצאה לראשונה

חוקרים בפיליפינים לכדו רכיכת מים ענקית שאורכה כמטר וחצי • יצאה מתוך קונכייה והדהימה את המדענים • מוכרת כבר מהמאה ה-18

,עודכן
רכיכת המים הענקית שנתפסה // צילום מסך יוטיוב // רכיכת המים הענקית שנתפסה // צילום מסך יוטיוב

חוקרים גילו זן חדש של רכיכת מים - מעין תולעת באורך של מטר וחצי' שנמצאה בתוך קונכייה באזור בוצי בפיליפינים. אמנם הזן, הנקרא בשם המדעי שלו – קופוס פוליטלמניה, מוכר ממחקרים כבר מהמאה ה-18, אך מעולם לא תועדה תולעת מזן זה, עד היום.

יוטיוב

כשהחוקרים לכדו סוף סוף את התולעת החמקמקה, תועד ראש צוות המחקר, פרופ' דניאל דיסטל מאוניברסיטת נורת'איסטרן בבוסטון, כשהוא נוקש על הקונכייה, משם יצאה התולעת הבלתי נגמרת, שאורכה כשל אדם מבוגר. "הייתי בשוק כשראיתי לראשונה את גודלה של החיה המוזרה הזאת", אמר החוקר מרווין אלטמיה ממחלקת מדעי הים באונ' הפיליפינים.

מכיוון שהתולעת מעולם לא נחקרה פיזית (להזכירכם, היא מוכרת למדע כבר מהמאה ה-18!), מעט מאד ידוע על הרגליה ותכונותיה. "לפגוש בפעם הראשונה חיה כזאת זה החוויה הכי קרובה שיכולה להיות לחוקר טבע במאה ה-19", הוסיף ד"ר מרגו הייגוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר