"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סוריה: לפחות מאה הרוגים בפיגוע קטלני

ההרוגים - תושבי כפרים שיעים המזוהים עם אסד הגיעו לנקודת הכינוס בחאלב לצורך פינוי • מכונית תופת הרגה לפחות 100 בני אדם ופצעה מאות נוספים

,עודכן
עשרות הרוגים בפיגוע בסוריה // צילום: אי.אף.פי // עשרות הרוגים בפיגוע בסוריה // צילום: אי.אף.פי

עשרות הרוגים בפיגוע בסוריה. פיצוץ מטען פגע בשיירת אוטובוסים שהמתינה להיכנס למערב מחוז חאלב היום (בשבת) גרם למותם ופציעתם של עשרות בני אדם. הפיצוץ התרחש באזור שבו התכנסו מפוני כפרים שיעים.

רויטרס

כלי התקשורת בדמשק דיווחו כי מחבל מתאבד פוצץ מכונית תופת וגרם למותם של עשרות בני אדם, לפחות 100, וכן מאות נוספים נפצעו.

המלחמה בסוריה (ארכיון) // צילום: אי.פי

תמונות שהוצגו בתקשורת המקומית הראו גופות מוטלות ליד אוטובוסים חרוכים לאחר שהחלונות שלהם התפוצצו ועפו, ואת כלי רכב הבוערים שמהם מיתמר עשן שחור סמיך.

מלחמת השיעים והסונים

הפיצוץ פגע באוטובוס באזור העיר רשידין בפאתי חאלב, שעה שהמתין לחצות את השטח המוחזק על ידי המורדים אל העיר שבשליטת הממשלה, עם אנשים שפונו משני כפרים שיעים ביום שישי.

פיגוע בסוריה // צילום: אי.אף.פי

התושבים, בסיוע מאות לוחמים של הממשלה, עזבו את שני הכפרים הנמצאים בשליטת המורדים בצפון מערב אדליב, זאת במסגרת עסקה שבה יצאו מאות מורדים סונים ובני משפחותיהם מאזור הנצור בידי הממשלה ליד דמשק.

אבל העיכוב בהסכם הותיר את כל המפונים תקועים בשתי נקודות מעבר בפאתי חאלב מאז יום שישי.

"אין שתייה ואוכל"

תושבי הכפרים אל פואה וקפרייה, כפרים השיעים, המתינו באזור רשידין. המורדים, יחד עם אזרחי העיירה מדאייה הסמוכה לדמשק, המתינו במוסך האוטובוסים של רמוסה, הנשלטת בידי אסד, מרחק של כמה קילומטרים משם.

"אין מי שתייה או אוכל, מוסך האוטובוסים קטן ולכן אין הרבה מקום לנוע", אמר ל"רויטרס" אחמד (24), וציין: "אנחנו עצובים וכועסים על מה שקרה".

שינוי דמוגרפי

ההסכמים גורמים גם לשינוי דמוגרפי, שרוב העקורים הם בעיקר מוסלמים סונים. אוכלוסיית סוריה היא בעיקרה סונית. הנשיא אסד, הוא בן המיעוט הדתי העלאווי, הנחשב לעתים לנחלת האסלאם השיעי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר