"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כוננות אנונימוס

היום הוא יום מתקפת הסייבר השנתית נגד ישראל • בין המטרות: אתרי משרדי ממשלה ובנקים, ואתרי חדשות • מומחים: "האיומים גדלו, אך ישראל ערוכה היטב"

,עודכן
אנונימוס // אנונימוס

ארגון ההאקרים אנונימוס נערך, בפעם החמישית, למתקפת הסייבר השנתית על ישראל הנקראת "OpIsrael" או בשמה המתחדש "OpIsrahell", המתוכננת להיום - 7 באפריל.

בסידרת סרטוני וידאו, שהופצו בשבועות האחרונים ברשתות החברתיות ובאתר יו־טיוב בשפות אנגלית, ערבית וגרמנית, מאיימות קבוצות האקרים ב"מתקפה על אתרי ממשלה, שרתים ומאגרי מידע, ובניתוקה של ישראל מרשת האינטרנט העולמית". עוד קוראים הסרטונים ל"אקטיביסטים ולקבוצות משנה נוספות של אנונימוס להצטרף למתקפה נגד ישראל".

לקראת המתקפה חשף חמ"ל הסייבר של חברת רדוור את רשימת המטרות של אנונימוס וניתח את הכלים השונים העומדים לרשות ההאקרים הפרו־פלשתינים. רשימת המטרות כוללת אתרים של משרדי ממשלה, בנקים, אוניברסיטאות, אתרי חדשות וחברות מובילות במשק, ובשבועות האחרונים ההאקרים מפיצים תעמולה ומתאמים את תוכניותיהם דרך מגוון ערוצים ברשתות החברתיות, ואף החלו בניסוי כלים - שבו זכו לכמה הצלחות נקודתיות בדמות פריצה לאתרים של עסקים קטנים וגניבת מידע. במקביל, זיהתה רדוור התארגנויות של האקרים ישראלים ברשתות החברתיות, כמו למשל "group ICA - Israel Cyber Army", שמטרתן לנהל מבצע לסיכול ניסיונות התקיפה ברשת ולחשוף את התוקפים.

חברת הסייבר ואבטחת המידע סלסטיה (Celestya), מפתחת המערכת Q-Log להדמיה ולסימולציה של מתקפות סייבר, עוקבת גם היא אחרי ההכנות למתקפה וזיהתה פתיחת דפי אירוע בהשתתפות מאות קבוצות ופרטים שאישרו את השתתפותם במתקפה. כמו כן, הופצו כלי תקיפה - בדגש על כלים לביצוע מתקפות מניעת שירות של אתרי אינטרנט והשחתתם, וכן הפצת מטרות לתקיפה שנועדה לרכז את מאמצי התוקפים כדי להשיג אימפקט מקסימלי.

בעוד מטרתם המוצהרת של אנשי אנונימוס היא "למחוק את ישראל מהאינטרנט", רוב הישגיהם מסתכמים בהשחתת אתרים של עסקים קטנים, גניבת סיסמאות משתמשים ושליחת מסרונים מאיימים לטלפונים ניידים, מה שעשוי להעיד על היכולת או הפרופיל של התוקפים.

נוסף על כך, הארגונים בארץ ערוכים היטב להתמודדות עם מתקפות סייבר מדי יום ביומו, כך שקהילת הסייבר המקומית ספקנית לגבי עוצמת המכה שיכולים ההאקרים להנחית על ישראל.

"עם זאת, לאור המסחר המשגשג בכלי סייבר בדארק־נט, מספרם ההולך ועולה של מכשירים חכמים, שחשופים לנוזקות שונות ולהדלפות תוכנות תקיפה מתוחכמות, אין ערובה שאנונימוס לא יוכלו לשלוף שפן מהכובע", מסבירה שירה שגיב, דירקטורית שיווק ברדוור.

יניב דנינו, מנכ"ל יעד טכנולוגיות המשווקת של פתרונות אבטחת המידע G DATA בישראל, מוסיף כי איומי הרשת גדלו משמעותית ולכן מומלץ להשתמש בתוכנת אבטחה וגיבוי לכל מצב. לדבריו, "תוכנת אבטחה כמו אנטי וירוס או חבילת אבטחה מקיפה יותר הן שכבת הגנה נוספת שתשמור על המחשב שלכם מפני תוכנות זדוניות ומפני מתקפות אינטרנט שונות".

מתקפת אנונימוס - כך תתגוננו

• אל תקליקו על קישורים בלתי מוכרים שמגיעים באי־מייל, בפייסבוק או ישירות לטלפון

• הימנעו מלבצע רכישות באתרים לא מאובטחים

• אל תפתחו קבצים המצורפים להודעות אי־מייל או להודעות ברשתות החברתיות

• עדכנו את מערכת ההפעלה ואת שאר התוכנות במחשב - בעיקר של Adobe ו־JAVA

• ודאו שתוכנת האבטחה שלכם בתוקף ושהיא מעודכנת בחתימות הווירוסים העדכניות

• היזהרו בחיבור לרשתות אלחוטיות ציבוריות, לדוגמא בבתי קפה, בבתי מלון ובשדות תעופה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר