"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חריפה וצוהלת

האופרה "לה גאזטה" כמעט נשכחה - עד שחמישייה אבודה ממנה התגלתה באיטליה • התוצאה: הווירטואוזיות של רוסיני בשיאו

,עודכן
האופרה "לה גאזטה" // צילום: יוסי צבקר // האופרה "לה גאזטה" // צילום: יוסי צבקר

"לה גאזטה" מאת רוסיני, המוצגת כעת באופרה הישראלית, כמעט היתה הערת שוליים בתולדות האופרה. לאחר שהוצגה לראשונה בנאפולי ב־1816, הורדה האופרה מהבמה למשך קרוב ל־200 שנה ונחשבה ליצירה פחותה ומבולבלת - מעין תחנת ביניים לא ממוקדת בין הלהיטים הגדולים של רוסיני, "הספר מסביליה" ו"לה צ'נרנטולה".

אך רצה המקרה וחמישייה אבודה מתוך "לה גאזטה" התגלתה במקרה ב־2012, ומאז צמח עניין מחודש בה.

כפי שקורה לא אחת כששומעים יצירה נשכחת, עולה מעצמה התהייה אם הוזנחה בצדק. במקרה של "לה גאזטה", קל להבין את שומר הסף של ההיסטוריה: עלילת האופרה בקושי קוהרנטית והמוסיקה שבה, בחלקה, אינה מקורית. רוסיני, שהיה עסוק תמיד, שילב בה קטעים מיצירות קודמות. קל אפוא להבין, אבל קשה להסכים.

בסופו של ערב, למרות אי אלו מגרעות, רציתי להודות בחום לאותו ספרן איטלקי עלום שגילה את החמישייה האבודה בספרייה מאובקת בפלרמו והעלה את "לה גאזטה" בחזרה מתהום הנשייה. זו אופרה מלאה במוסיקה נפלאה, חריפה וצוהלת, רצף מענג של אריות ואנסמבלים הכתובים בשיא התחכום והווירטואוזיות של רוסיני כשהוא בשיאו.

על העלילה חבל להשחית מילים. אב יהיר ופומפוזי, דון פומפוניו, מבקש להשיא את בתו לאדם עשיר ועושה זאת באמצעות מודעה בעיתון - שהפך בהפקה הנוכחית לאתר אינטרנט. הבת, ליזטה, מאוהבת מצידה בפקיד בית המלון שבו הם מתארחים. עוד מופיעים בחור צעיר, אלברטו, שמוכן להתחתן עם כל בחורה שלא תהיה, אב נוסף ובתו, וגם זוג אנגלי מוזר שתפקידו בעלילה נותר מעט סתום.

מבין הזמרים בלטו אנריקו מריה מיראבלי כפומפוניו, שהציג הופעה קומית מבריקה, וג'ולי ביילי כדורליצ'ה, עם קול פעמונים אבל בתפקיד קטן מדי. התזמורת של האופרה המלכותית של ולוניה, ליאז', היתה מעט חסרת ברק, אך ל"לה גאזטה" הולכים בשביל המוסיקה - וזו היתה מבריקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר