"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקוף שמככב בדוכני האוכל בסכנת הכחדה

המקוק ובעלי חיים נוספים כמו עטלפים, נחשים וכלבים נמצאים בתפריט של בני קהילה אתנית באינדונזיה • תמונות מהשוק המקומי נחשפות - לא לבעלי לב חלש

,עודכן
קוף מקוק // צילום: GettyImages // קוף מקוק // צילום: GettyImages

את האייטם הבא לא כדאי לקרוא אחרי או לפני שאתם אוכלים, במיוחד אם אתם חובבי חיות. קהילה אתנית מיוחדת באינדונזיה מאיימת להביא להכחדת גזע נדיר של קופי המקוק. הגזע, שנמצא בסכנת היעלמות, ניצוד על ידי קהילת "המינאהסן", קבוצה אתנית נוצרית גדולה בתוך אינדונזיה המוסלמית, שמטרתה בציד המקוקים היא מכירתם ואכילתם בשווקים המקומיים.

מסתבר שהקופים הם לא היחידים שנמצאים ברשימת המאכלים האהובים על בני המינאהסן, אלא גם חיות נדירות אחרות שמוצאות עצמן בתפריט. בשל כך, הרשויות באינדונזיה ופעילי זכויות בעלי חיים מנסים למנוע את ציד הקופים על ידי בני הקהילה באזור איי סלאווסי, ובכך לעצור את ההכחדה של גזע המקוק וגזעי בעלי חיים אחרים.

תמונות משוק העיר טומוהון שפורסמו באתר החדשות "דיילי מייל" הבריטי חושפות את הזוועה. קופי מקוק צלויים "על האש" מוצעים למכירה כשהם שלמים. שוב, הם לא היצורים היחידים שמוצעים לבאי השוק - ניתן לראות לצד הקופים נחשים, עטלפים צלויים וכן גם כלבים.

קופי המקוק. כך הם נראים על דוכני האוכל בשוק // צילום: אי.אף.פי

גם עטלפים "על האש" // צילום: אי.אף.פי

רבים אולי יסכימו שאת המאכלים הללו שמוצעים למכירה בשוק המיוחד הם לא יאכלו, אך לבני המקום יש הסבר "ברור" מדוע כן לאכול, כפי שהסבירה מקומית: "אני אוהבת את הטעם, הוא מזכיר לי חזיר בר", הסבירה ניטה בת ה-32 לסוכנות הידיעות אי.אף.פי.

בשר נחשים בשוק // צילום: אי.אף.פי

יש לציין כי החוק באינדונזיה מגן על קופי המקוק כמו גם על חיות אקזוטיות אחרות. הרשויות אף פשטו על השוק המדובר ועל מקומות נוספים, פשיטות שהביאו לעימותים אלימים עם הרוכלים.עם זאת, למרות הניסיונות להפסיק את התופעה, נראה כי מכירת קופים וחיות אחרות למאכל עדיין נמשכת. סוכני נסיעות מקומיים אף מציעים לתיירים להגיע ולבקר בשווקים הללו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר