"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתרגלים לחלב, שלב אחר שלב

טיפול חדש שנחקר בבית החולים וולפסון מסייע לילדים "להחלים" מרגישותם למוצרי חלב • הילדים נחשפים בהדרגה ובפיקוח למאפים, ובהמשך לחלב נוזלי

,עודכן
תקווה חדשה לילדים עם אלרגיה לחלב // צילומי אילוסטרציה: GettyImages // תקווה חדשה לילדים עם אלרגיה לחלב // צילומי אילוסטרציה: GettyImages

פיצה, גלידה, דגני בוקר, עוגות - ילדים עם רגישות לחלב ומוצריו לא זוכים בדרך כלל ליהנות מהמאכלים האהובים האלה במלואם. מחקר חדש עשוי לשנות את תמונת המצב הזו.

במחקר, שנעשה בביה"ח וולפסון בחולון, ילדים שסבלו מאלרגיה לחלב נחשפו לראשונה למוצר חלב אפוי תחת השגחה רפואית ו"החלימו" מהאלרגיה. כעבור חצי שנה נחשפו הילדים לפיצה, ובהמשך לחלב ניגר. בסך הכל השתתפו במחקר 85 ילדים, שהצעירים שבהם בני שנה. יותר מ־80 אחוזים מהם עברו את השלב הראשון בהצלחה והמשיכו לצרוך מוצרי חלב אפויים. העבודה נעשתה בשיתוף עם שני בתי חולים נוספים: איכילוב בתל אביב והעמק בעפולה.

"אפייה בטמפרטורה גבוהה גורמת לשינוי במבנה המרחבי של המזון, כך שהוא הופך להיות לא אלרגני", הסביר פרופ' אילן דלאל, מנהל מחלקת ילדים ומנהל השירות לאלרגיה ילדים בביה"ח וולפסון.

הטיפול שנבדק הוא מהיר ופשוט יחסית, ואפשר להתחיל אותו כבר מגיל שנה. במהלך הטיפול ההורים מקבלים מתכון לעוגה שמכילה כוס חלב ושזמן האפייה שלה הוא יותר מ־30 דקות. לאחר מכן ההורים מגיעים עם העוגה ועם הילד למרפאת חוץ בבית החולים. הילד מתבקש לאכול מהעוגה במנות מדודות לאורך שעתיים, בהשגחת הצוות הרפואי. אם לא נרשמות תגובות אלרגיות, הילד רשאי לאכול מאכלי חלב אפויים שעד כה נאלץ להתרחק מהם ומוצרים שעליהם נכתב "עלול להכיל חלב".

בהמשך, ב"מבחן הפיצה", הילדים נחשפים למוצרי חלב שעברו אפייה ממושכת פחות, וכעבור שנה אפשר לחשוף אותם בהשגחה גם למוצרי חלב "רגילים". כ־1.5-1 אחוזים מהילדים בישראל סובלים מאלרגיה לחלב ברמה כזו או אחרת.

פרופ' דלאל הזהיר הורים לילדים אלרגים לחלב מלנסות לתת לילדיהם מוצרי חלב בבית בעצמם: "החשיפה הראשונית חייבת להיות בבית החולים, כי בכל זאת יש 20-15 אחוזים שמגיבים. היו גם בודדים עם תגובה מסכנת חיים. אסור לעשות זאת בבית".

טיפול אחר של חשיפה לגורם האלרגיה ו"ריפויה" נעשה בביה"ח אסף הרופא בצריפין. שם מדובר בטיפול שעלותו 6,000, שקלים ושנמשך תקופה ממושכת - לעיתים שנה ויותר. טיפול זה כולל ביקורים רבים בבית החולים וחשיפה למנות הולכות וגדלות של גורם האלרגיה. כמו כן, אי אפשר להתחיל אותו אצל ילדים צעירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר