"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מוצרט וביזה בעונה החדשה באופרה

"חלום ליל קיץ", "דון ג'ובאני" ו"כרמן" יעלו בעונה החדשה באופרה הישראלית

,עודכן
בימוי של זפירלי. "כרמן" // בימוי של זפירלי. "כרמן"

האופרה הישראלית הכריזה אתמול על עונת 2017-2018, שתכלול שבע הפקות אופרה, שבעה מופעי מחול ואת סדרות המוסיקה: הליטורגית, הסימפונית, סידרת מזרח־מערב של התזמורת האנדלוסית הירושלמית וסידרה עם תזמורת המהפכה. סידרת הג'אז הוותיקה, "ג'אז במשכן", לא תתקיים בעונה הבאה.

גולת הכותרת של העונה היא הפקה חדשה ומקורית של הבמאי עידו ריקלין לאופרה "חלום ליל קיץ" מאת בריטן. צח גרניט, המנכ"ל החדש של האופרה הישראלית, אמר כי הפקה זו היא הראשונה בסידרת הפקות בבימוי במאים ישראלים המתוכננות לעונות הבאות. גרניט מבקש לגבש צוות יוצרים ישראלים שיעבוד באופן קבוע עם האופרה הישראלית.

עוד בעונה הבאה: הפקה ייחודית ל"דון ג'ובאני" מאת מוצרט העושה שימוש נרחב בווידאו־ארט בבימויו של קספר הולטן, והאופרה "סיפורו של הצאר סלטן" מאת רימסקי קורסקוב, שתבוצע לראשונה בארץ בידי בית האופרה של סטניסלבסקי ממוסקבה. שלושת הלהיטים - "כרמן" מאת ביזה, "דון קרלו" מאת ורדי ו"לה בוהם" - יזכו להפקות מסורתיות בבימוי פרנקו זפירלי ("כרמן"), ג'אנקרלו דה־מונקו ("דון קרלו") וסטפנו מצוניס די פראלפרה ("לה בוהם").

כמו כן תחזור האופרה ותציג את יצירת המופת של הנרי פרסל, "דידו ואניאס". זו היתה היצירה הראשונה שהציגה האופרה הישראלית החדשה עם הקמתה בשנת 1985. הפעם יביימו את האופרה צמד הבמאים־פנטומימאים ססיל רוסה וז'וליאן לובק, שביימו בעונה שעברה, בהצלחה רבה, את "לה צ'נרנטולה" של רוסיני.

גם השנה יתקיים מופע אופרה בפארק הירקון, הפעם עם "טוסקה" מאת פוצ'יני, בבימוי גדי שכטר ובניצוח ישי שטקלר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר