"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אנטישמיות בקריביים: בית כנסת רוסס בגרפיטי

אנטישמיות גם בקריביים • בית כנסת בבירת ברבדוס הושחת • המקומיים המומים: "זו הפעם הראשונה שקורה כאן דבר כזה"

,עודכן
בית הכנסת "נדחי ישראל" שרוסס בברבדוס // בית הכנסת "נדחי ישראל" שרוסס בברבדוס

האנטישמיות מגיעה למקומות שלא נראתה בהם בשנים האחרונות. בית כנסת בברבדוס שבאיים הקריביים הושחת באמצעות כתובות גרפיטי עם מסרים אנטישמים.

המסרים צוירו על הקירות החיצוניים של בית הכנסת בסוף השבוע, זאת על פי ידיעה שדווחה באתר חדשות מקומי.

בית הכנסת "נדחי ישראל", ממוקם בבירת האי ברידג'טאון, שבמחוז סנט מייקל.

כתובת נגד יהודים

בית הכנסת נוסד בשנת 1654, נהרס על ידי הוריקן בשנת 1831, ולאחר מכן נבנה מחדש. המבנה שופץ על ידי הקרן הלאומית ברבדוס ונמצא בבעלות הקרן. "נדחי ישראל" הוא בית כנסת שמשמש יהודים לתפילה בימינו אנו.

בית הכנסת והמקווה הסמוך מתוארכים למאה ה-17. הם נמצאו בחפירות מחודשות שנעשו במקום בשנת 2008, ושלוש שנים לאחר מכן הנכסים זכו למעמד של מוגנים מאונסק"ו.

הגרפיטי שרוסס הוסר באותו היום, זאת על פי אתרי חדשות מקומיים, וכן על פי סוכנות הידיעות JTA.

הציטוט המדויק של הגרפיטי לא ידוע, אך הוא כולל כתובות נגד יהודים, וכן כתובות כנגד קרן המטבע הבינלאומי. פועלים שעובדים בבניין סמוך הסירו את הכתובות מלאות השנאה.

"זו הפעם הראשונה שקורה כאן דבר כזה, ברבדוס אינו יעד שידוע באנטישמיות שלו", כך אמר עובד בית כנסת שנותר ללא שם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר