הסופה "סטלה" מכה בארה"ב: מצב חירום הוכרז אתמול במדינת ניו יורק, כמו גם במדינות ניו ג'רזי, קונטיקט, פנסילבניה, וירג'יניה ומרילנד. על פי דיווחים, הסופה תשפיע בסך הכל על 50 מיליון תושבי אזור צפון־מזרח ארה"ב. מוושינגטון בדרום ועד בוסטון בצפון נמדדו טמפרטורות מקפיאות, נרשמו רוחות חזקות והשלג נערם לעיתים לגבהים של יותר מ־60 ס"מ.
צילום: רויטרס
מאות כבישים נחסמו, אלפי בתי ספר נסגרו ו־7,800 טיסות בוטלו או נדחו. קרוב לרבע מיליון בני אדם לאורך החוף המזרחי נותרו ללא חשמל, ואפילו שירותי הרכבת נפסקו. בניו יורק ובפילדלפיה ציפו ליותר מ־30 ס"מ של שלג בלילה שבין שני לשלישי, אך ברגע האחרון שינוי במסלול הסערה גרם להפחתה משמעותית בכמות, ובסופו של דבר נרשמו רק בין 10 ל־15 ס"מ שלג.
אנדרו קוומו, מושל מדינת ניו יורק, ששותקה אמש כמעט כליל, אמר אתמול כי "איתני הטבע הם בלתי צפויים לעיתים, וכך הם היו היום". בתי הספר כלל לא נפתחו בעיר ניו יורק, והחלקים העיליים של הרכבת התחתית בעיר נסגרו. יותר מ־3,300 טיסות בוטלו באזור העיר, מה שהותיר מאות נוסעים נצורים בשדות התעופה. לא רחוק משם, נרשמו כמויות אדירות של שלג; כך, למשל, בהרי הפוקונו נערמו, כאמור, יותר מ־60 ס"מ.
פיסגת טראמפ־מרקל נדחתה
בוושינגטון הבירה, הממשלה הפדרלית אף הודיעה על פתיחה מאוחרת של המשרדים, בעוד עובדים שאינם חיוניים יכלו גם לבחור לקחת יום חופש. במסצ'וסטס, שם ציפו לעד 40 ס"מ שלג, המושל צ'רלי בייקר קרא לתושבים שלא לעלות על הכבישים, ולהשתמש בתחבורה הציבורית רק במקרה שאין ברירה.
אגב, מזג האוויר המושלג גרם אף לביטול הפגישה המתוכננת של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, עם הנשיא דונלד טראמפ, שנדחתה לסוף השבוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו