"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבית הלבן: "טראמפ לא התכוון לציתות, אלא למעקב"

ספייסר בהסבר לטענת טראמפ שאובאמה צותת לו: הוא כתב את המונח "ציתות" במרכאות כדי לתאר מעקב מודיעיני • בחודש הבא: טראמפ ייפגש עם נשיא סין

,עודכן
טראמפ // צילום: אי.אף.פי // טראמפ // צילום: אי.אף.פי

פחות משבועיים לאחר שהנשיא דונלד טראמפ צייץ כי ממשל אובאמה ביצע נגדו האזנות סתר בלתי חוקיות בסגנון "ווטרגייט" במהלך מערכת הבחירות, דובר הבית הלבן שון ספייסר הבהיר כי דבריו של טראמפ לא הובנו כראוי. "הנשיא (בציוץ שלו; י"ה) שם את המונח 'ציתות' בתוך מירכאות, כדי לתאר מעקב מודיעיני ופעילות נוספת", הבהיר ספייסר.

הוא הוסיף כי "טראמפ לא מאמין שאובאמה אישית פעל כדי לצותת לטלפון שלו". לדבריו, "אין ספק שהיו פעולות מעקב ופעולות אחרות מצד ממשל אובאמה".

דבריו של ספייסר באו לאחר כמה פעמים שבהן אמר כי הדברים של טראמפ מדברים בעד עצמם, אך לא פירט למה התכוון בדיוק. ממשל אובאמה כבר הכחיש כי ביצע מעקב כלשהו נגד טראמפ במסגרת חקירה כלשהי, אף שהיו דיווחים בלתי מאומתים על איסוף מידע אלקטרוני על גורמים לא אמריקניים שהיו בקשר עם מקורבים לטראמפ.

אתמול נקבע המועד האחרון להעברת ראיות שיגבו את טענת הנשיא לוועדת המודיעין בבית הנבחרים. הוועדה אמרה כי תחקור את הטענות כחלק מהחקירה הכללית בנוגע למעורבות הרוסית במערכת הבחירות.

הדרישה להעברת הראיות הועברה במכתב רשמי שנשלח למשרד המשפטים, ועליו חתומים יו"ר הוועדה חבר הקונגרס הרפובליקני דווין נונס והבכיר הדמוקרטי בוועדה חבר הקונגרס אדם שיף.

גם הסנאטור הרפובליקני הבכיר ג'ון מקיין אמר אמש כי "הנשיא צריך לבחור - לחזור בו מדבריו או לספק את המידע שמגיע לעם האמריקני". "אם קודמו בתפקיד הפר את החוק, יש כאן סוגיה חמורה", הוסיף מקיין. גם הסנאט הודיע כי יחקור את הטענות במסגרת החקירה על רוסיה.

בתוך כך, הנשיא טראמפ מתכונן לפגישה שלו עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל.

הפיסגה הראשונה בין שני המנהיגים, שהיתה אמורה להתקיים היום, נקבעה מחדש ליום שישי. אתמול גם נודע כי טראמפ ייפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג בחודש הבא, ואף הזמין אותו לאחוזתו בפלורידה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר