"יבוא יום שנוותר על כס המלכות, בינתיים אנחנו עוד כאן"

ג'רארד פיקה סיפק מונולוג לפנתיאון אחרי המהפך ההיסטורי של ברצלונה: "ניסו לקבור אותנו, כעת כולם יושבים בשקט" • כלי התקשורת בעולם יצאו מגדרם: "קאמבק היסטורי", "ההישג המופלא ביותר של בארסה", "סרג'י רוברטו השלים את הבלתי אפשרי"

צילום: אי.אפ.פי // ככה נראה טירוף מוחלט

כל כך הרבה משחקים גדולים, כל כך הרבה רגעים בלתי נשכחים, סיפקה קבוצת הכדורגל של ברצלונה במהלך העשור האחרון. איכשהו - ממש כך, כי לנתח את זה מקצועית כנראה אי אפשר - בארסה הצליחה להתעלות אפילו על עצמה אתמול עם הקאמבק המפואר בתולדות הכדורגל האירופי.

אחרי שהובסה 4:0 בפאריס לפני כשלושה שבועות, לא הרבה האמינו שלברצלונה יש סיכוי להשיג את הכרטיס לרבע גמר ליגת האלופות. אמנם דיברו בתקשורת על אפשרות של מהפך היסטורי, אבל נדמה כי זה היה יותר כדי לייצר באזז, מאשר אמונה אמיתית. ברצלונה עצמה האמינה ועוד איך. היא האמינה גם כשקבאני צימק ל־3:1, ואפילו כשהתוצאה נשארה 1:3 בדקה ה־87. עם שלושה שערים בשבע הדקות האחרונות, כולל אחד בדקה ה-95 של סרג'י רוברטו, השיגה בארסה את הלא ייאמן - ניצחון 1:6 על פ.ס.ז' בגומלין - ואיתו את האפשרות להמשיך להילחם על הגביע בעל האוזניים הגדולות.


ניימאר ומסי בטירוף, הפעם הברזילאי עשה את ההבדל // צילום: אי.פי.אי

ההישג הזה, כמובן, גרם לכל אנשי ברצלונה וגם לתקשורת העולמית לצאת מגדרם. לא כל יום, לא כל שנה, אפילו לא כל עשור רואים דבר כזה. למען האמת, גם המילים של המאמן, השחקנים וכותרות העיתונים לא באמת יכולים להסביר את גודל האירוע.

בכל מקרה, ג'רארד פיקה, בלם ברצלונה וה"פה הגדול" של הקבוצה, ניצל את הרגע כדי לסגור חשבונות: "הרבה אנשים ניסו לקבור אותנו, אפילו מאמנים כמו אריגו סאקי וריימונד דומאנק רקדו על הגופה שלנו. יבוא יום שנוותר על כס המלכות, אבל בינתיים אנחנו עוד כאן. שום דבר לא משתווה לעוצמה של זה. במצב של 1:3 הרגשנו שהעסק מסובך, אבל אז הגיע הנס".

"כל מי שראה את המשחק הזה - גברים, נשים, ילדים - אף אחד לא ישכח את זה לעולם", הוסיף מאמן ברצלונה לואיס אנריקה, שרק לפני כשלושה שבועות, אחרי התבוסה בפאריס, ספג ביקורות חריפות. "אני רוצה לבכות, אבל הדמעות לא יוצאות", סיכם האיש שעל הקווים.


סרג'י רוברטו בדרך לשער ההיסטורי // צילום: אי.פי.אי

איבן ראקיטיץ', אחד המצטיינים בברצלונה, נשמע כמי שמרחף בשמיים: "גם עכשיו, 15-20 דקות אחרי שנגמר המשחק, זה נראה משוגע מדי. זה היה יום מיוחד וקשה להגיד משהו מעבר לזה. אחרי המשחק הראשון הרבה הספידו אותנו, אך התגובה שלנו היתה מיוחדת. עשינו היסטוריה. אנחנו ממשיכים לחלום על זכייה בצ'מפיונס".

כאמור, גם כלי התקשורת בעולם התקשו למצוא את המילים. "ההישג המופלא ביותר של ברצלונה", נכתב ב"אל מונדו דפורטיבו". בעיתון הגדול השני של קטאלוניה, "ספורט", הופיעה תמונה גדולה של השחקנים ואיתה הכותרת: "אתם אגדות". "סרג'י רוברטו השלים את הבלתי אפשרי", נכתב ב"קיקר" הגרמני, "קאמבק היסטורי", היתה הכותרת ב"מארקה" הספרדי וב־ESPN סיכמו בפשטות: "קאמבק שלא יישכח לעולם".


אם מסי מגיע לפוזה הזאת, סימן שקרה משהו מיוחד // צילום: אי.אפ.פי
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר