"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבחירות בצרפת: פרנסואה פיון זומן לחקירה רשמית

גם מארין לה פן מתמודדת עם אתגרים משפטיים • על המועמד מקרון נזרקה ביצה

,עודכן
מקרון לאחר תקרית זריקת הביצה, אתמול // צילום: אי.פי.אי // מקרון לאחר תקרית זריקת הביצה, אתמול // צילום: אי.פי.אי

האם הבחירות הנשיאותיות בצרפת יוכרעו בחדרי החקירה של מערכת המשפט? פרנסואה פיון, נציג מפלגת הרפובליקנים, שנחשב עד החודש שעבר כמועמד המוביל לזכות בבחירות, הודיע אתמול כי בכוונותו "להיאבק עד הסוף" - זאת על רקע ההודעה על פתיחת חקירה רישמית נגדו וזימונו לחקירה תחת אזהרה, בעקבות החשד שהשיג בעבר עבודות פיקטיביות לבני משפחתו.

פיון זומן לחקירה ב־15 במארס, יומיים לפני מועד הרישום האחרון למועמדים לנשיאות, המהווה גם את תחילת תקופת החסינות שמוענקת למתמודדים.

במהלך נאום במטה המפלגה, פיון הכחיש את החשדות נגדו והאשים את התקשורת ומערכת המשפט בביצוע "חיסול פוליטי". הוא פנה ישירות לציבור ואמר: "זאת לא רק התנקשות בי. מדובר בבחירות הנשיאותיות. אני מציג עצמי לציבור הצרפתי כי הבחירה צריכה להכריע מי יהיה הנשיא של הרפובליקה הצרפתית.

למרות דבריו, פיון צריך להתמודד עכשיו עם התפטרותו של אחד מיועציו הבכירים, ברונו לו מר, שעזב בגלל שפיון חזר בו מהבטחתו לפרוש אם תיפתח נגדו חקירה רשמית. פיון נאלץ להתמודד כעת עם קריאות לפנות את מקומו למועמד אחר ממפלגתו. על פי הסקרים העדכניים, אין לו סיכוי להעפיל לסיבוב השני.

פיון אינו המועמד היחידי שמסובך. הפרלמנט האירופי הסיר שלשום את חסינותה של מארין לה פן, מנהיגת החזית הלאומית מהימין הקיצוני. לה פן מואשמת כי הציגה תעמולה של דאעש ברשתות החברתיות. החסינות הוסרה לבקשת מערכת המשפט. גם נגד לה פן, שצפויה להעפיל לסיבוב השני, מתנהלת חקירה על עבודות פיקטיביות. לטענתה, מדובר בחקירות בעלות מניע פוליטי.

המרוויח המרכזי מחקירות אלה הוא המועמד המרכזי עמנואל מקרון, שעל פי הסקרים צפוי לזכות בבחירות הנשיאותיות. אתמול הוא היה קורבן של מחאה, כאשר במהלך תערוכה חקלאית נזרקה לעברו ביצה שפגעה בפניו. מקרון ניסה לשמור על פסון ואמר: "אנחנו מציעים פתרונות. יש מי שיקבל, יש מי שלא יקבל ויש מי שיזרוק ביצים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר