"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אושר מינוי ארבעה שופטים חדשים לבית המשפט העליון

ארבעת השופטים החדשים יחליפו את ארבעת השופטים הוותיקים: נאור, רובינשטיין, זילברטל, וג'ובראן • שרת המשפטים: "מינויי השופטים מביאים לידי ביטוי את הגיוון האנושי והמשפטי שכל כך נדרש לנו כחברה"

,עודכן
השרה שקד בוועדה לבחירת שופטי עליון, הערב // צילום: אורן בן חקון // השרה שקד בוועדה לבחירת שופטי עליון, הערב // צילום: אורן בן חקון

הוועדה לבחירת שופטי עליון הודיעה הערב (רביעי) על בחירתם של ארבעה שופטים לבית המשפט העליון. שופטי העליון שנבחרו הם: ד"ר דוד מינץ, שופט מחוזי ירושלים, שופטת המחוזי בחיפה, יעל וילנר, נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, יוסף אלרון, ושופט מחוזי תל אביב, ג'ורג' קרא.

רביעיית השופטים שנבחרה תחליף את ארבעת השופטים היוצאים: נאור, רובינשטיין, ג'ובראן וזילברטל. כמו כן, הוועדה החליטה למנות את פרופסור דוד האן לשופט מחוזי.

שרת המשפטים, איילת שקד ציינה כי "היום הזה עשינו היסטוריה. הערב מינתה הוועדה לבחירת שופטים שבראשותי ארבעה שופטים לבית המשפט העליון, וזאת לאחר שבחרנו כבר כמאה וחמישים שופטים מתחילת הקדנציה ועד כה". עוד אמרה השרה כי "מינויי השופטים הערב מביאים לידי ביטוי את הגיוון האנושי והמשפטי שכל כך נדרש לנו כחברה ושהיה כל כך חסר, עד היום, בערכאה המשפטית הגבוהה".

חברי הועדה למיוני שופטים הערב // צילום: אורן בן חקון
חברי הועדה למיוני שופטים הערב // צילום: אורן בן חקון

חברי הועדה למיוני שופטים הערב // צילום: אורן בן חקון

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור: "ברכותיי לכל המועמדים אשר נבחרו היום לכהונת שופטים בבית המשפט העליון, נקבל את כולכם בברכה. תודות לחברי הוועדה לבחירת שופטים".

ברקע ההחלטה על המינויים, ניטשמאבק עיקש על זהות השופטים החדשים, בין ביהמ"ש העליון, שמטבע הדברים מעוניין לשמר את כוחו, שנסק מאז "המהפכה השיפוטית" שהנהיג אהרן ברק, לבין שרת המשפטים איילת שקד, שרואה כתכלית תפקידה לשנות זאת.

זאת ועוד, סלע מחלוקת עמד גם על מינוי חדש לשופט מחוזי, כשהמועמד מטעם שרת המשפטים היה כונס הנכסים הרשמי והאפוטרופוס הכללי דוד האן, שכאמור זכה במינוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר