"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ליצמן: "אני המום ומזועזע מהתמונות, לא אהסס לסגור את המוסד בחיפה"

בעקבות החשיפה אמש בערוץ 2, שר הבריאות החליט על התקנת מצלמות במוסד סיעודיים שבפיקוח משרד הבריאות, תוספת מפקחים וביצוע בקרות פתע • ליצמן: "מדובר באיבוד כל צלם אנוש ופגיעה נוראית בחסרי ישע. עלינו לפעול למנוע מקרים כאלה לאלתר"

,עודכן
יעקב ליצמן - שר בריאות // צילום: יהושע יוסף // יעקב ליצמן - שר בריאות // צילום: יהושע יוסף

שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה) החליט ליזום החמרת פיקוח על המוסדות הסיעודיים: התקנת מצלמות במוסד סיעודיים שבפיקוח משרד הבריאות, תוספת מפקחים וביצוע בקרות פתע.

שמואל בוכריס

בעקבות המקרה שפורסם היום כיחמישה עובדים נעצרו בחשד להתעללות בקשישים,מנהלי בית האבות הוזמנו היום בצהריים לשימוע אצל רופא המחוז. בתום השימוע יוחלט על ידי הנהלת המשרד והמנכ"ל על הצעדים שיינקטו מולם לצורך הבטחת שלומם של הקשישים במוסד.

שר הבריאות יעקב ליצמן: "אני המום ומזועזע מהתמונות ששודרו בתחקיר (של חדשות ערוץ 2). מדובר באיבוד כל צלם אנוש ופגיעה נוראית בחסרי ישע. עלינו לפעול למנוע מקרים כאלה לאלתר".

עוד ציין השר כי הנחה ליישם באופן מיידי צעדים להגברת הפיקוח על כלל המוסדות ובמקביל החלטתי לבחון התקנת מצלמות במוסדות הסיעוד בפיקוחנו, "במטרה לעקוב באופן קבוע אחר הטיפול הניתן לשוהים בבתי האבות, ביניהם סיעודיים, גריאטריים, תשושים ועוד", אמר.

"לא אהסס לסגירת המוסד המדובר בחיפה, בהתאם לקביעת הגורמים המקצועיים בראשות מנכ"ל משרד הבריאות", אמר שר הבריאות.

השר ליצמן הוסיף: "אני קורא לראש הממשלה ולשר האוצר, לפעול יחדיו באופן מיידי ליישום הרפורמה הלאומית לסיעוד ממלכתי, כדי לעשות צדק חברתי ולהביא לשינוי ביחס המדינה לאוכלוסייה המתבגרת בישראל".

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ציין: "אנו מזועזעים מהתמונות הקשות שראינו ומחויבים להבטיח את שלומם של כל הקשישים במוסדות. אנחנו פועלים למצות את הדין באופן מיידי מול המוסד הספציפי וצעדים רוחביים שיבטיחו שמראות כאלה לא יישנו במוסדות אחרים".

בשנים הקרובות יחול גידול משמעותי באוכלוסייה הקשישה במדינת ישראל. יש להיערך מבחינה לאומית להזדקנות האוכלוסייה בעיקר באמצעות יישום הרפורמה בסיעוד. "לצד זאת אנו נדרשים לתוספת כוח אדם טיפולי ושיפור תנאי ההעסקה של המטפלים לצד תגבור הפיקוח", אמר.

"אנחנו קוראים לציבור - אם יש חשש בנוגע לשלומם של קשישים במוסד סיעודי פנו אלינו וצוותי הבקרה שלנו יגיעו בהקדם למוסד", אמר.

אפשר לפנות באמצעות מוקד כל הבריאות *5400 אובאמצעות כתובת האימייל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר