"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האישה עם האלרגיה הכי מעצבנת בעולם

ארה"ב: גם בית חדש שנבנה עבורה והותאם למצבה הרפואי לא עזר, בגלל ריח הצבע שגרם לעילפון • ג'ואנה רגישה לכל דבר ואלרגית אפילו לבעלה • מה עושים?

,עודכן
ג'ואנה וסקוט ווטקינס // צילום: מתוך פייסבוק // ג'ואנה וסקוט ווטקינס // צילום: מתוך פייסבוק

ג'ואנה ווטקינס (29), תושבת מינסוטה ארה"ב, הסובלת מאלרגיה כמעט לכל דבר, כולל בעלה, התעלפה בביתה החדש והמותאם למצבה שנבנה במיוחד עבורה, רק בגלל רגישות לריח צבע הבית. בעלה סקוט השקיע שנה בבניית הבית וסכום של 125 אלף דולר.

ג'ואנה סובלת מ"תסמונת שפעול תאי הפיטום" (MCAS), הגורמת בין היתר לאלרגיה ממגע עם גורמים סביבתיים שונים, סוגי מזון ועוד, ואת השנה האחרונה היא "בילתה" אך ורק בחדר שינה מבודד המותאם עבורה.

ג'ואנה וסקוט שומרים על חיוך מתחת למסיכה // צילום: מתוך פייסבוק
ג'ואנה וסקוט שומרים על חיוך מתחת למסיכה // צילום: מתוך פייסבוק

ג'ואנה וסקוט שומרים על חיוך מתחת למסיכה // צילום: מתוך פייסבוק

בעלה המתחשב הבין כי אי אפשר להעביר חיים שלמים בבידוד בחדר המשתווה לתא מעצר, ובנה עבורה בית המתאים למצבה הרפואי, כמעט. סקוט, בנה עבור רעייתו בית ובו לחץ אוויר המותאם למצבה, אך ברגע שנכנסה לבית, ג'ואנה איבדה את ההכרה בשל ריח הצבע הטרי על הקירות.

סקוט נושא את אשתו החולה מחוץ לבית // צילום: מתוך פייסבוק
סקוט נושא את אשתו החולה מחוץ לבית // צילום: מתוך פייסבוק

סקוט נושא את אשתו החולה מחוץ לבית // צילום: מתוך פייסבוק

"לא לרגע הזה פיללנו", אמר הבעל בצער על התעלפות אשתו, והוסיף כי "מדובר היה ברגע של חיים או מוות". למרבה המזל ג'ואנה שבה להכרתה תוך זמן קצר ונלקחה היישר להתרעננות במקלחת על ידי שני אחיה – האנשים היחידים שהיא מכירה, שאינם גורמים לה לתגובה אלרגית.

בניית הבית המותאם // צילום: מתוך פייסבוק
בניית הבית המותאם // צילום: מתוך פייסבוק

בניית הבית המותאם // צילום: מתוך פייסבוק

ג'ואנה אלרגית בין היתר גם לבעלה והשניים באים במגע רק כאשר הוא לוקח אותה לרופא או לחדר המיון. אמנם התגובה האלרגית שלה הביאה אותה למצב של חולשה עד כדי כך שהיא מתקשה לעמוד על רגליה, אך בעלה ציין כי לאט לאט היא מפתחת סיבולת לבית החדש. ביתם החדש אף מוצלל, בגלל רגישות נוספת שהתגלתה בשל התסמונת – אלרגיה לאור השמש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר