"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

וויסקי במקום תרנגולות: מזקקה ראשונה בגולן

מזקקת וויסקי ראשונה הוקמה בקיבוץ עין זיוון שברמת הגולן: "הרעיון הוא ליצור וויסקי ממש ישראלי"

,עודכן
המזקקה בעין זיוון // המזקקה בעין זיוון

אירלנד וסקוטלנד, מאחוריכן: מזקקת וויסקי ראשונה הוקמה בקיבוץ עין זיוון שברמת הגולן, במבנה שהיה בעבר לול. המזקקה תעשה שימוש במים המינרליים שבגולן.

יזמי המזקקה, קרינה וגיורא צ'פלינסקי וגיא ירמק, בעלי שוקולד הבוטיק "דה קרינה", השקיעו במזקקה כ־3 מיליון שקלים, כשהם מלווים ביועץ מקצועי מאירלנד. המזקקה תשווק בשנתיים הראשונות וויסקי טרי שעבר תהליך קצר של התיישנות. גיורא צ'פלינסקי ציין כי המזקקה תייצר וויסקי בטעם ישראלי ייחודי, לאחר תהליך ייצור ויישון בחביות עץ מיקבי יין ברמת הגולן, שייתנו לוויסקי טעמים מיוחדים. לאחר מכן תעבור המזקקה לייצור וויסקי מיושן.

צ'פלינסקי: "מדובר ברעיון קצת ציוני וקצת כלכלי. זה ממש לא נטו כלכלי, אבל ברור שאנחנו רוצים להפוך את זה לכזה. הרעיון הוא ליצור וויסקי ממש ישראלי. יש לנו אדמה מדהימה ברמת הגולן ואקלים מאוד מיוחד. החלטנו לחבר את הוויסקי עם חביות יין מרמת הגולן, כדי ליצור וויסקי עם צבעים חזקים ועמוקים וטעמים מאוד מתקתקים שייחודיים רק לנו".

יש לציין כי גם ביקב פלטר שבגולן מייצרים וויסקי, לצד משקאות אחרים, אבל המזקקה בעין זיוון תייצר וויסקי בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר