"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פסק דין תקדימי בלבנון: "הומוסקסואליות אינה מחוץ לחוק"

יש להדגיש כי מדובר בפסיקה תקדימית שכן ברוב המקרים הורשעו הומוסקסואלים בעבירות פליליות, ונגזרו עליהם עונשי מאסר בפועל

,עודכן
"הומוסקסואליות היא בחירה אישית, ולא עבירה הדורשת ענישה" // צילום: אי.אף.פי // "הומוסקסואליות היא בחירה אישית, ולא עבירה הדורשת ענישה" // צילום: אי.אף.פי

פסיקה תקדימית של בית המשפט בלבנון קבעה כי הומוסקסואליות אינה יכולה להיחשב כעבירה פלילית. יש לציין כי אף שלבנון נחשבת לאחת המדינות הערביות המתקדמות ביחסה לקהילה הגאה, בארץ הארזים עדיין חל איסור קיום יחסים הומוסקסואליים בטענה כי הם "סותרים את חוקי הטבע".

בהחלטת בית המשפט בדיון שנערך במשפט נגד כמה אזרחים לבנונים שהואשמו בקיום יחסים הומוסקסואליים כתב ראש הרכב השופטים כי "הומוסקסואליות היא בחירה אישית, ולא עבירה הדורשת ענישה". יש להדגיש כי מדובר בפסיקה תקדימית שכן ברוב המקרים הורשעו הומוסקסואלים בעבירות פליליות, ונגזרו עליהם עונשי מאסר בפועל. בעקבות הפסיקה געשו הרשתות החברתיות בלבנון, ורבים מהגולשים אמרו כי יש להטיל עונשים חמורים יותר על הומוסקסואלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר