חתיכה ומזינה: בטטה לבנה // צילום: GettyImages // חתיכה ומזינה: בטטה לבנה // צילום: GettyImages

הכירו את הבטטה הכי רזה בעיר

חיוורת מבחוץ אך מזינה מבפנים • משרד החקלאות איקלם זן בטטות חדש, המכיל רק שליש מכמות הסוכר לעומת אחותה הכתומה

באה לשכונה בטטה חדשה: בעולם קיימים זנים רבים ומגוונים של בטטות בצורות וצבעים שונים. הבטטה הנפוצה והמוכרת כיום בשווקים היא הבטטה הכתומה והמתוקה מזן ג'ורג'יה ג'ט, שאותה אנו מבשלים, אופים ומטגנים. 

לאחרונה איקלמו מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות זן חדש מארה"ב של בטטות לטובת הרחבת שוק הבטטות בישראל. במהלך שלוש שנים בוצעו מבחנים של מספר זנים, נערכו תצפיות והערכה של תנאי הגידול באקלים הישראלי, ונכתב פרוטוקול גידול המתאים לאקלים הישראלי לטובת הזן החדש - זן בטטות לבנות. 

הזן החדש מכיל רק שליש מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, תכולת החומר היבש שלו גבוהה, וכתוצאה מכך הוא סופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון. יתרון נוסף של הבטטות החדשות הוא זמן המדף הארוך שלהן - ניתן לאחסן ולשווק אותן עד חצי שנה אחרי האסיף, תוך שמירה על תנאי אחסון מתאימים. 

הבטטה היא גידול המזון השביעי בשכיחותו בעולם, ומגיעה למקום השני במצעד השורשים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו