פארסה בפאריס

דווקא ירושלים בריבונות ישראל היא הערובה לביטחונה של פאריס, משום שבירת ישראל היא המוצב הקדמי במלחמה של העולם החופשי על קיומו

משתתפי הוועידה בפאריס. השר אקוניס: "יכולות היו להתכנס גם 100 מדינות, אנחנו לא נוותר ולא ניסוג מהמולדת ההיסטורית שלנו" // צילום: אי.פי.אי // משתתפי הוועידה בפאריס. השר אקוניס: "יכולות היו להתכנס גם 100 מדינות, אנחנו לא נוותר ולא ניסוג מהמולדת ההיסטורית שלנו" // צילום: אי.פי.אי

הוועידה בפאריס היא חלק ממורשת ממשל אובאמה: רגע לפני ההתפרקות, הכה ביהודים. רגע לפני התפרקות ממשלתו של פרנסואה הולנד (המועמדים בבחירות מטעם מפלגתו "מסתירים" את חברותם בממשלתו), נזכרו הצרפתים להכות ביהודים. לרגע ארוך - ארוך מדי - נשכח הטבח העצום בסוריה ובחאלב, נשכחו חזרתן של מדינות ערב למבנים שבטיים וחמולתיים והתפרקותן מהמבנים הלאומיים שצרפת ואנגליה הקולוניאליסטיות כפו עליהן לאחר מלחמת העולם הראשונה, נשכחה עלייתו המטורפת של האיסלאם הג'יהאדיסטי, נשכחו מאות נרצחים צרפתים וגרמנים במיתות משונות בידי פנאטים מוסלמים. נשכח הכל; משום שנמצאה הסיבה לכל הכאוס הזה: ה"התנחלויות". 

הולנד אמר ש"פתרון שתי המדינות מאוים על ידי התנחלויות וטרוריסטים שמפחדים משלום". התרגלנו יתר על המידה לחרפה האינטלקטואלית הזאת, ששמענוה מג'ון קרי בנאומו האחרון ומפרנסואה הולנד אמש וממנהיגים נוספים (כולל החלטת מועצת הביטחון השערורייתית), שלפיה קיימת קורלציה בין התנחלויות לטרור. אסור להסכים עם השקר הזה, שבעקיפין מצדיק רצח יהודים ומתעלם מהסיבות לרצח נוצרים על אדמת אירופה. התפיסה הזאת היא מתכון לתבוסת אירופה בפני מבקשי נפשה. 

אנחנו מתמקדים יותר מדי במלחמה בדאעש, התלונן הולנד, ואם רוצים "לייצב את המזרח התיכון", אסור לשכוח את "הסכסוך הישן ביותר", הישראלי־פלשתיני. ממש לא, מר הולנד. הסכסוך הישן ביותר, שקדם במאות רבות של שנים, הוא זה שבין האיסלאם לנצרות. מסע הצלב הראשון יצא בעיקרו מצרפת לירושלים לפני כ־920 שנה בעידודו של אודו דה לז'ארי, הוא האפיפיור אורבן השני. 

עכשיו מתברר שבאיחור של כמעט מילניום, הצרפתים נכנעו למוסלמים. הם מבקשים לשחרר את ירושלים מידי בניה החוקיים ולהעבירה לכובשים המוסלמים, בתקווה שיחוסו עליהם ויפסיקו את מסע ההרג ברחובות אירופה. איזו תבוסה מחפירה.

הגדיל לעשות שר החוץ הצרפתי, ז'אן־מארק ארו, שכינה את העברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים "פרובוקציה"(!) ואיים ש"יהיו לכך השלכות חמורות". אדוני שר החוץ, דבריך הם הפרובוקציה האמיתית. ירושלים אינה עניין של צרפת כשם שפאריס אינה עניין של ישראל. 

הבעיה של השמאל הצרפתי היא המחשבה שהיאחזות היהודים בציון דומה להתנחלות הצרפתים באלג'יר. ירושלים היתה בירת ממלכת ישראל ונביאי התנ"ך נשאו בה את חזון השלום עוד בזמן שבאדמת פאריס ישבו פראים ממוצא קלטי. 

והנה האירוניה: צרפת מדברת על שלום במזרח התיכון בעוד היא מממנת עשרות ארגונים אנטי־ישראליים, שחלקם תומך ישירות בתנועת ה־BDS והחרמות נגד ישראל ורואה במדינת היהודים את שורש הרע עלי אדמות. כדאי לקרוא את הדו"ח המפורט של ארגון NGO Monitor. כך מעודדים טרור. לא התיישבות יהודים במולדתם העתיקה והפרחת שממותיה הן הבעיה, אלא הכניעה לשקר התעמולתי נגד שיבת היהודים ההיסטורית לציון.

רבותיי המדינאים, צאו מהקיבעון המחשבתי חסר ההשראה שלכם. דווקא ירושלים בריבונות ישראל היא הערובה לביטחונה של פאריס, משום שבירת ישראל היא המוצב הקדמי במלחמה של העולם החופשי על קיומו. לא רק מבחינה ביטחונית אלא גם מוסרית ורוחנית. כשתבינו זאת, תעלו על דרך המלך בהבסת הטרור האיסלאמיסטי. בינתיים, אנא, התמקדו בענייניכם.

•   •   •

קרי לנתניהו: "לוועידת פאריס לא יהיו השלכות"

נציגי כ־70 מדינות הצטלמו בפאריס והצהירו על "פתרון שתי המדינות", אך בישראל משוכנעים כי מה שיישאר מהוועידה זו רק התמונה • מזכיר המדינה הבטיח לרה"מ: לא תהיה עוד החלטה נגד ישראל • נתניהו: "פרפורים אחרונים של עולם האתמול"

עוד לפני שהחלה ועידת השלום הבינלאומית בפאריס, טענו בירושלים כי מדובר באירוע תמוה למדי שלא תהיה לו כל השפעה בשטח על הסכסוך הישראלי־פלשתיני.

כעת נראה כי התחזית הזו התממשה: מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי הבטיח אתמול בשיחת טלפון לרה"מ בנימין נתניהו כי לא יהיה שום תוצר המשך לוועידה, הן במועצת הביטחון והן בוועידה עצמה.

קרי הבטיח לרה"מ כי ארה"ב לא תיתן יד להצבעה נגד ישראל בדיון נוסף שמתוכנן מחר במועצת הביטחון של האו"ם בעקבות הוועידה ובעקבות החלטה 2334 של מועצת הביטחון של האו"ם, שהתקבלה לאחרונה. לפי גורם בכיר בירושלים, נתניהו אמר לקרי כי כבר נגרם לישראל נזק בכך שארה"ב לא התנגדה להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם ואסור להוסיף על כך. 

אגב, בלשכתו של רה"מ, שהורה להחרים את ועידת פאריס, היו מרוצים יחסית מנוסח הסיכום המרוכך של הוועידה. בדרג המדיני אמרו כי הנוסח המרוכך יחסית הוא פועל יוצא של פעילות מדינית של ראש הממשלה ולשכתו, של המועצה לביטחון לאומי ושל אנשי משרד החוץ.

בהודעה המסכמת של הוועידה נכתב כי "המשתתפות מסכימות שפתרון שהושג במו"מ של שתי מדינות לשני עמים המתקיימות זו לצד זו בשלום ובביטחון הוא הדרך היחידה להשיג שלום בר־קיימא". על פי ההודעה, המדינות המשתתפות מדגישות את החשיבות "לאתחול מחויבותן לפתרון זה, לנקוט צעדים דחופים כדי להפוך את המגמות השליליות הנוכחיות בשטח, כולל מעשי אלימות נמשכים והמשך הפעילות בהתנחלויות, ולהתחיל מו"מ ישיר ומשמעותי".

בהודעה המסכמת הוזכרה גם יוזמת השלום הערבית מ־2002 כ"מסגרת כוללת לפתרון הסכסוך הישראלי־ערבי התורמת לשלום ולביטחון האזורי. כמו כן, ההודעה מקבלת בברכה מאמצים בינלאומיים לקדם את תהליך השלום, כולל אימוץ החלטת מועצת הביטחון 2334".

קודם לכן, בפתח ישיבת הממשלה אתמול אמר נתניהו כי "הוועידה היא ועידת סרק. היא תואמה בין הצרפתים והפלשתינים, מטרתה לנסות לכפות על ישראל תנאים שאינם מתיישבים עם הצרכים הלאומיים שלנו. היא כמובן גם מרחיקה את השלום, כי היא מקשיחה את העמדות הפלשתיניות, והיא גם מרחיקה אותם ממשא ומתן ישיר ללא תנאים מוקדמים. אני חייב להגיד שהוועידה הזאת היא בין הפרפורים האחרונים של עולם האתמול. המחר ייראה אחרת - והמחר קרוב מאוד". 

לפני פרסום ההודעה המסכמת, נשיא צרפת פרנסואה הולנד ציין במהלך נאומו אתמול כי פתרון שתי המדינות הוא הדרך היחידה להביא שלום בר־קיימא וביטחון למזרח התיכון. "כיצד אנו יכולים לצפות שהמזרח התיכון ישוב להיות יציב אם איננו יכולים למצוא פתרון לאחד הסכסוכים הוותיקים ביותר?" הוא תהה בנאומו. בד בבד, שר החוץ הצרפתי, ז'אן־מארק ארו, התייחס לכוונה האמריקנית להעביר את השגרירות האמריקנית לירושלים וטען כי המהלך עשוי להוביל ל"השלכות רציניות מאוד". אגב, בריטניה שלחה לוועידה נציג זוטר יחסית, מייקל הוואל, ראש אגף המזרח התיכון במשרד החוץ הבריטי. על פי הערכות, המהלך נבע מרצון בריטי להפגין הסתייגות מהמהלך על רקע כניסתו הקרובה לתפקיד של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ.

מכל מקום, בזמן התכנסות הוועידה הבינלאומית מאות מפגינים תומכי ישראל שהגיעו מרחבי אירופה הפגינו נגד הוועידה מול שגרירות ישראל בפאריס. המפגינים, שהגיעו מבלגיה, צרפת, גרמניה והולנד, הניפו דגלי ישראל והביעו התנגדות להחלטות אנטי־ישראליות. בהפגנה נכחו גם שגרירת ישראל בצרפת, עליזה בן נון, נציגים של הקהילה וגם נציג של קרי"ף, ארגון הגג של הקהילות היהודיות בצרפת. כמו כן, בין המפגינים היו פעילים של ארגון "לב העולם". עו"ד נתי רום, יו"ר הארגון, ציין כי "מחמם את הלב לראות יותר ויותר אנשים הפועלים נגד ההחלטות האנטישמיות האלה ונגד הקולות המבקשים לפגוע בישראל".

באופן טבעי, הוועידה עוררה גם תגובות רבות במערכת הפוליטית בישראל. שר המדע אופיר אקוניס אמר כי "70 מדינות התכנסו בפאריס כדי לתמוך במדינה פלשתינית. יכולות היו להתכנס גם 100 מדינות בפאריס. אנחנו לא מוותרים ולא נסוגים מהמולדת ההיסטורית שלנו - ולא מוסרים אותה לאויב, כדי שיקים בה מדינת טרור נוספת". 

יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ אבי דיכטר (הליכוד) אמר כי "לנשיא המיועד טראמפ יש הזדמנות פז שלמנהיגים יש פעם אחת והיא להראות לעצמו, לארצו ולעולם כולו שהוא באמת בא לשנות דברים". סגנית שר החוץ ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד) אמרה בתגובה לדברי נשיא צרפת כי "ההשוואה בין טרור לבניית התנחלויות מעוותת מוסרית. בעוד ישראל מוסיפה חיים על ידי בנייה, הטרור הפלשתיני מקדש את המוות של חפים מפשע". 

מנגד, ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) אמר כי "ישראל שגתה בצורה חמורה. חרם איננו מדיניות, הוא ברוגז ילדותי. ישראל חייבת לנצל כל הזדמנות כדי לקדם הסדר בינה לבין הפלשתינים שיחלץ אותנו מהסיוט של מדינה אחת לשני עמים".

ברשות הפלשתינית נשמעו כמובן קולות של שביעות רצון. יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן בירך על הצהרת הסיכום של הוועידה ואמר כי "הוועידה הביעה בהודעת הסיכום שלה התנגדות לכל התכתיבים של ישראל, פעולות ההתנחלות וקביעת העובדות בשטח, ובכלל זה בירושלים". 

אלי לאון, שלמה צזנה, גדעון אלון ודניאל סיריוטי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר