"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שלג החל לרדת בהרי הגליל

שלג החל לרדת באזור מנרה • היום יהיה קר במידה ניכרת מהרגיל • הלילה: 0 מעלות בצפת ו־2 בלבד בירושלים • המקור לגל הקור: אירופה

,עודכן
שלג החל לרדת בקיבוץ מנרה // צילום אייל שמיר (ארכיון) // שלג החל לרדת בקיבוץ מנרה // צילום אייל שמיר (ארכיון)

האווירה החורפית שוב איתנו:היום (שני) החל לרדת שלג באזור הגליל וברמת הגולן. אתר החרמון יהיה סגור היום למבקרים, אך הבשורה הטובה היא כי הלילה נוספו עוד כ-10 ס״מ שלג. ועומד סה״כ על כ-70 ס״מ. במפלס התחתון ו-90 ס"מ במפלס העליון. ערפל כבד שורר באתר ורוחות חזקות. טמפ׳ במפלס התחתון 3-, טמפ׳ במפלס עליון 6-. השלג צפוי להמשיך לרדת במהלך היום. האתר סגור היום למבקרים וגולשים.

צוק מנרה

שלג החל לרדת גם בפסגות ההרים בגובה של 1000 מ' מעל פני הים.

מושב נמרוד המושלג // צילום: צילום: לילך אשתר, יחל"צ גולן
מושב נמרוד המושלג // צילום: צילום: לילך אשתר, יחל"צ גולן
מושב נמרוד המושלג // צילום: צילום: לילך אשתר, יחל"צ גולן
מושב נמרוד המושלג // צילום: צילום: לילך אשתר, יחל"צ גולן

מושב נמרוד המושלג // צילום: צילום: לילך אשתר, יחל"צ גולן

אתמול התעוררנו לבוקר קר ולצידו רוחות עזות ואמש צפוי היה להתחיל לרדת שלג בחרמון. המשרד להגנת הסביבה הוציא הודעה המזהירה מפני זיהום אוויר גבוה מאוד באזור הנגב ובערבה שהחל במהלך הלילה וצפוי להימשך גם היום. היום צפוי להיות קר במידה ניכרת מהרגיל. גשמים חזקים ירדו בצפון הארץ וקיים חשש להצפות. בחרמון ובצפון רמת הגולן יירד שלג וייתכן שיירד שלג גם בפסגות הרי הגליל.

בשעות הלילה שבין שני לשלישי צפויים להימדד 0 מעלות בצפת, ו־2 מעלות בלבד בירושלים. ביום שלישי יהיה מעונן חלקית עד בהיר והגשם ייפסק. ממטאו־טק נמסר, כי ביום רביעי יהיה מעונן חלקית עד בהיר עם עלייה קלה בטמפרטורות.

גל קור. יתרונות הרוח

המערכת הנוכחית היא למעשה תוצאה של כניסת גוש אוויר קר מאוד לאזורנו שמגיע מאירופה הקפואה שם שורר גל קור קיצוני. עד עתה, גבה גל הקור את חייהם של עשרות הרוגים ביבשת. כך למשל, באיטליה הטמפרטורות מתחת לנקודת הקיפאון גרמו אתמול למותם של 8 בני אדם.

יפה כלבנה. חתן וכלה באיסטנבול // צילום: אי.אף.פי

בטורקיה, נמל התעופה "אט אטורק" התחיל להפשיר: אתמול אחר הצהריים, אחרי מצור שלג של יותר מ־48 שעות, חודשו הטיסות מהמקום, בין היתר גם לישראל. הטיסה הראשונה של טורקיש איירליינס יצאה בשעות הצהרים מנתב"ג. היום צופים חזרה מלאה של הפעילות בטיסות שבין תל אביב לאיסטנבול.

יוון. גם העתיקות התכסו שלג // צילום: אי.פי.אי

השלגים והקור הגיעו למדינות רבות נוספות בהן יוון, רומניה (שם נמדדו אתמול טמפרטורות של מינוס 20 מעלות ומטה) פולין וקרואטיה. על פי ההערכות, מספר ההרוגים צפוי להעלות והיקפם המלא יתברר לאחר שיחלוף גל הקור.

בהכנת הידיעה השתתפו דני ברנר ואילן גטניו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר