"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיקור נרחב בעולם: "נער הפוסטר של הימין"

זו הכותרת ב"אינדיפנדנט" לידיעה על ההרשעה • באתרים רבים בעולם השמיטו את העובדה שהפלשתיני שנורה היה מחבל - ותוקנו רק לאחר פניות של גופי ביקורת

,עודכן
אתר CNN

הכרעת הדין בעין התקשורת הבינלאומית: בכל העולם סיקרו אתמול בהרחבה את הרשעת אלאור אזריה בהריגה ואת הסערה הציבורית שעורר המשפט. הסיקור עסק הן בהכרעה והן במחלוקת הציבורית בישראל שנחשפה במהלך המשפט, וביתר שאת אתמול עם תומו.

שער המהדורה האלקטרונית של העיתון "האינדיפנדנט" הבריטי שפורסם היום הוקדש למשפטו של אזריה, תחת הכותרת "נער הפוסטר של הימין הקיצוני הישראלי". בכיתובשליווה את תמונתו של אזריה ובני משפחתו בבית הדין נכתב כי החייל "ירה למוות בפלשתיני ששכב על האדמה" - מבלי לציין שמדובר במחבל שתיכנן לבצע פיגוע. המידע כן הוזכר בחלק מהתכנים שפורסמו באתר האינטרנט של העיתון.

צילום: רויטרס, אבי כהן, קובי ריכטר/TPS| צילום: רויטרס, אבי כהן, קובי ריכטר/TPS

עם פרסום הכותרות הראשונות בעקבות הרשעתו של אזריה, השמיטו חלק מגופי התקשורת המרכזיים בעולם את העובדה שאזריה ירה במחבל פלשתיני. רק בעקבות פנייה של גופי ביקורת שונים, שונו הכותרות והציגו תמונה מדויקת יותר.

העיתון הבריטי "גארדיאן" ציין בדיווח שלו כי המשפט "חשף מחלוקות עמוקות בחברה הישראלית". הכותרת המקורית של הידיעה, "חייל ישראלי נמצא אשם בהריגה לאחר שירה בפלשתיני פצוע", שונתה, לאחר שארגון UK Media Watch התלונן עליה. בהמשך היום הכותרת שונתה ל"חייל ישראלי הורשע בהריגתו של תוקף פלשתיני פצוע".

בדומה, הכותרת המקורית של אתר העיתון "ניו יורק טיימס" היתה: "אלאור אזריה, חייל ישראלי שירה בפלשתיני פצוע, נמצא אשם בהריגה". ארגון "קאמרה" הפרו־ישראלי טען אתמול כי עורכי העיתון שינו את הכותרת בעקבות פנייתם ל"חייל ישראלי שהרג תוקף פלשתיני פצוע הורשע בהריגה". בתוכן הידיעה נכתב בין השאר כי "לקראת ציון 50 שנים לכיבוש הישראלי בשטחים, המשפט הטעון העצים את הדיון על האתיקה הצבאית ועל מקומו של צה"ל בחברה הישראלית. המשפט עסק במידה לא פחותה במערכת הערכים של צה"ל... רבים בישראל, מדינה שבה השירות הצבאי הוא חלק מהזהות הלאומית, קראו לגבות את החיילים הצעירים הנשלחים למשימות מסוכנות". ארגון "קאמרה" ציין גם כי סוכנות הידיעות AFP שינתה את כותרת הדיווח שלה בעקבות הפנייה שלהם.

ברשת CNN ציינו כי "חייל ישראלי הורשע בהריגה במשפט מתוקשר". רשת החדשות האמריקנית דיווחה מישראל מספר פעמים אתמול, וכתבה בארץ, אורן ליברמן, ציין בין השאר כי "המשפט גרם לחילוקי דעות בציבור הישראלי".

גם האתר של המגזין הגרמני "דר שפיגל" התייחס למשפט אתמול וציין בין השאר כי "גם לגרמניה יש מה ללמוד מישראל בכל הנוגע לשמירה על ערכי מדינת חוק בעת מאבק בטרור".

גם בעולם הערבי דיווחו על הרשעתו של אזריה, אולם בעיקר דיווחים לאקוניים, שבהם הודגש כי עדיין לא נגזר עונשו וכי הלחץ הציבורי בישראל עלול להביא לכך שאזריה יזכה לחנינה או לעונש מופחת.

משרד החוץ ברמאללה הגיב להרשעתו של אזריה ומסר כי "בישראל מנסים להציג זאת כמעשה בודד, אך צריך לשפוט לא רק את החייל הרוצח אלא את כל מערכת הכיבוש הישראלית". גם בירדן הגיבו רשמית להרשעה: "על החייל הרוצח להיות מורשע ברצח בדם קר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר