מבקר המדינה, השופט (בדימוס) יוסף שפירא, פסק שלשום פיצוי מיוחד וחריג בסך 400 אלף שקל לתובע העירוני של עיריית בת ים, עו"ד אלעד מאיר, לאחר שהשתכנע שהוזמן לשימוע לפני פיטורים "בתגובה לחשיפת מעשי שחיתות".
התובע העירוני, שהיה בעבר תובע במשטרה, התקבל לעירייה במכרז באפריל 2014. עשרה חודשים לאחר מכן פנה למבקר המדינה והתריע כי גורמים שונים בעירייה מתערבים בעבודתו, ובעקבות כך, לטענתו, הוזמן לשימוע לפני פיטורים. המבקר הוציא צו הגנה זמני, שמנע את המשך הליך הפיטורים.
בהחלטתו קבע המבקר שפירא כי ממצאים עובדתיים מלמדים על הקשר הסיבתי בין התרעותיו של התובע העירוני לבין זימונו לשימוע, לרבות סמיכות הזמנים המובהקת.
המתלונן טען כי הואיל והעבודה בעירייה גובה ממנו מחיר מקצועי ואישי כבד מנשוא, הוא אינו מעוניין להמשיך באווירה העכורה וביקש לפסוק לו פיצוי כספי שיבטא את הדברים ולאפשר לו לצאת לדרך חדשה. הפיצוי המיוחד שנפסק לתובע אינו על חשבון זכויות אחרות שמגיעות לו, כגון פיצוי פיטורים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו