"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קרוב למושלם: הפיהלרמונית חוגגת 80

קונצרט המוקדש כולו ליצירותיו של בטהובן, תחת שרביטו של זובין מהטה, הצליח לרגש אפילו את הקשוח שבמבקרים

,עודכן
פנחס צוקרמן עם זובין מהטה והפילהרמונית // צילום: אהרון לפידות // פנחס צוקרמן עם זובין מהטה והפילהרמונית// צילום: אהרון לפידות

זו כמעט בעיה לכתוב על הקונצרט החגיגי של הפילהרמונית שהוקדש כולו לבטהובן. הוא היה כל כך מוצלח שהביקורת עלולה להטיל צל מסוים על אמינותו של המבקר. ובכל זאת, אסתכן ואומר: זה היה קונצרט קרוב למושלם.

ראשית, הרפרטואר שנבחר. קשה לפספס כשמדובר בגאון כבטהובן, ובכל זאת נראה שנעשתה בחירה מושכלת מאוד של היצירות שינוגנו: לאונורה מס' 3 כקטע הפתיחה, אחר כך שתיים מפסגות היצירה המוסיקלית בכלל - הקונצ'רטו לכינור (אופוס ‭ (61‬והקונצ'רטו החמישי לפסנתר ‭")‬הקיסר")‬ והקינוח: הקונצ'רטו המשולש, שהוא ביטוי מרהיב לנועזות ולחדשנות של בטהובן כמלחין.

שנית, הביצוע. התזמורת, תחת שרביטו של זובין מהטה (שהודיע באותו יום על פרישתו מהתזמורת לאחר יותר ‭ 50-מ‬שנה בראשה‭,(‬ התעלתה לגודל המעמד. הצליל הכבד שמאפיין אותה בשנים האחרונות לטעמי - הצטלל, וחליל הצד ב"לאונורה" היה ממש נהדר.

אבל היהלומים האמיתיים היו, איך לא, הפסנתרן מאריי פרחיה והכנר פנחס צוקרמן. פרחיה הוא אולי גדול הפסנתרנים החיים עימנו כיום, או לפחות קרוב למעמד הזה מרחק נגיעה. הנגינה שלו את "הקיסר" העלתה דמעות בעיניי. יש לו צליל מדהים וטכניקה מסחררת. כל תו ברור, כל צליל נוגע בנימי הלב. גם בקטע ההדרן שניגן סולו (שופן) הפגין שליטה מרהיבה. מהמם, לא פחות.

ולבסוף, צוקרמן. אפילו שועלי קונצרטים ותיקים הודו שביצוע כזה של הקונצ'רטו לכינור לא נשמע מעולם בהיכל התרבות. הכינור שלו נשמע כמו כמה כינורות שונים בהתאם לטמפו ולדרישות היצירה: לעיתים עכשווי, עז מבע, כמעט תעשייתי, לעיתים ענוג, רך ורומנטי מאין כמוהו. באמת, אין מילים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר