"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תופעה לאומנית בהר הזיתים: עשרות קברי יהודים הושחתו

ההרס המתמשך בבית הקברות העתיק, הממוקם במזרח ירושלים, נעשה באין מפריע

,עודכן
כמו בימים שירדן שלטה בהר הזיתים. אחת מעשרות המצבות שהושחתו בבית העלמין // צילום: יורי ילון // כמו בימים שירדן שלטה בהר הזיתים. אחת מעשרות המצבות שהושחתו בבית העלמין // צילום: יורי ילון

בשנים שבהן ירדן שלטה בהר הזיתים עד מלחמת ששת הימים, הקברים העתיקים של יהודים שנטמנו בהר חוללו כדבר שבשיגרה. גם היום, כמעט 50 שנה לאחר מכן, התופעה הלאומנית לא פוסקת, ומי שמגיע אל ההר יגלה עשרות רבות של קברים ומצבות של יהודים, הקבורים בבית העלמין הגדול והעתיק, כשהם הרוסים ומחוללים באין מפריע.

בית הקברות היהודי בהר הזיתים, הנמצא במזרח ירושלים, הוא אחד העתיקים ביותר. הקבורה בו החלה במערות קבורה כבר בימי בית ראשון ונמשכה במהלך הדורות בקברים רבים הנפרסים על פני ההר. אישים בולטים בהיסטוריה של העם היהודי נטמנו בהר, ובכללם ראש הממשלה השישי של מדינת ישראל מנחם בגין, חתן פרס נובל לספרות ש"י עגנון, סגן ראש הממשלה ושר החינוך זבולון המר ורבנים גדולים, ובהם הרב אברהם יצחק הכהן קוק, מאבות הציונות הדתית, הרב שלום שרעבי (הרש"ש), והרב יעקב שאול אלישר, שעל שמו נקראת שכונת גבעת שאול בירושלים.

בחלקת קהילת ירושלים, הסמוכה לנקודת התצפית מהר הזיתים לעבר הר הבית, יש מספר לא מבוטל של קברים מחוללים ומצבות שהושחתו במהלך השנים. בין הקברים והמצבות שהושחתו נמצא זה של ד"ר חנוך קלר, רופא שעלה מארה"ב, טיפל בהתנדבות בילדים מעוטי יכולת, הקים את האגודה לעזרת ילדים נכים (אלי"ן) ונפטר ב־1944.

מצבות נוספות בחלקה זו הן במצב גרוע כל כך, עד שאי אפשר לקרוא את השם הכתוב עליהן בגלל ההשחתה הנוראה וניתוץ המצבות. בחלקה שבה התגלו הקברים והמצבות שהושחתו קבורים גם פרופ' יוסף יואל ריבלין, אביו של הנשיא ראובן ריבלין, שקברו ומצבתו לא נפגעו, והנרייטה סאלד, פעילת ציבור ידועה, ממקימות ארגון הדסה.

מנהל תחום ההדרכה בעיר דוד, דוד רודמן, אמר כי "הקברים המחוללים עומדים כך מימי השלטון הירדני בין 1948 ל־1967, כאשר חולל בית הקברות בצורה שיטתית. הירדנים פגעו במצבות כשסללו כביש העולה אל המלון שנבנה בראש ההר, ואף פירקו מצבות והשתמשו בהן לצרכים שונים כמו שבילים וגדרות. בשנים האחרונות משקיעה עמותת 'אל עיר דוד' מאמצים רבים בשיקום המצבות ובמיפוי בית העלמין. שיקום הקברים חייב להתרחב. עכשיו, לקראת שנת ה־50 לאיחוד ירושלים, ראוי ונכון שהמאמץ יוכר על ידי המדינה כפרויקט לאומי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר