"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מרביעי: שביתה ברשויות המקומיות

ברשויות המקומיות מאיימים בשביתה בעקבות הקיצוץ בתקציב • קיימת אפשרות כי גם במוסדות הלימוד יהיו שיבושים

,עודכן
שביתה בלימודים, צילום: יהושע יוסף

הרשויות המקומיות מאיימות להשבית את השלטון המקומי החל מיום רביעי הקרוב ועד להודעה חדשה, זאת בעקבות הקיצוץ הרוחבי על סך 5.75% מתקציבי מענקי האיזון של השלטון המקומי.

חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי התייחס לאפשרות של שביתה ואמר כי "דין דימונה כדין עמונה. לא נאפשר פגיעה דרמטית בתקציבים המועברים ל-190 רשויות מקומיות ותושביהן".

דרישת ראשי הרשויות מראש הממשלה ושר האוצר היא העברת מענקי איזון מלאים על סך 1.55 מיליארד שקלים במחצית הראשונה של השנה ובהתאם לסיכומים קודמים וכפי שנעשה גם בשנת 2016. עוד דורשים ראשי הרשויות כי לקראת המחצית השנייה של 2017, יפעלו משרד האוצר והפנים כפי שהתחייבו למציאת מקור תקציבי לתשלום מלוא מענקי האיזון, 1.55 מיליארד שקלים נוספים. ובנוסף, מאחר ומדובר בתקציב דו שנתי, התחייבות המדינה תהיה תקפה גם לשנת 2018.

השביתה ברשויות המקומיות תכלול את כלל השירותים העירוניים – במוסדות החינוך, פינוי אשפה, שירותי ביטחון רווחה וכל שירות שניתן על ידי הרשות המקומית.

ההחלטה על השביתה התקבלה בהמשך לאסיפת ראשי הרשויות שהתכנסה היום, הכוללת את ראשי השלטון המקומי ונציגי הפריפריה, ערי הפיתוח והמגזרים השונים.

בעקבות השביתה ברשויות המקומיות, קיימת אפשרות סבירה כי גם הלימודים בבתי הספר ובגנים לא יתקיימו באופן סדיר, אם בכלל בעקבות התלות של מוסדות הלימוד בשירותי הרשויות המקומיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר