"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נגד הזרם: מומחה אמריקאי - טראמפ יפיל את הנפט ל-25 דולרים לחבית

בניגוד להערכה הרווחת כי מחירי הנפט בדרך למעלה סבור איש העסקים ג'וזף גרינקורן כי ההיפך הוא הצפוי

,עודכן
צילום: איי.פי // הנשיא הנבחר, דונלד טראמפ

לאן הולך מחיר הנפט? בניגוד להערכה הרווחת בקרב האנליסטים, מתייצב איש העסקים האמריקאי, ג'וזף גרינקורן, עם הערכה הופכית משלו. גרינקורן, מומחה השקעות בוול סטריט מעריך כי תקופת נשיאותו של דונאלד טראמפ תוביל למהפכה בשוק האנרגיה העולמי. לדעת גרינקורן, הפיכה של ארה"ב למעצמת אנרגיה בינלאומית תוביל את הנפט לירידה של כ-50% מערכו כיום (51.5 דולר לחבית ביום שישי האחרון) לרמה של 25 דולר לחבית.

גרינקורן מסביר כי תופעה כמו ההחלטה האחרונה של ארגון אופ"ק לקצץ 1.2 מיליון חביות ביום, על מנת להעלות את מחיר הנפט שאכן זינק בכ-15% לרמה של 52 דולר לחבית, תהיה בעתיד זיכרון רחוק. הסיבה העיקרית לכך היא הוצאה לפועל של תכנית 100 הימים של של טראמפ. החלק הארי של תכנית זו הוא לפעול ללא דיחוי על מנת להוביל לעצמאות אנרגטית של ארה"ב. ראשית, טארמפ צפוי יהיה לאשר את הנחת צינור הנפט מהגדולים בעולם שיעבור לארה"ב דרך קנדה. על פי טראמפ לעצמאות האנרגטית של ארה"ב יש כוח אסטרטגי וכלכלי ראשון במעלה. מעבר לכך, גרינקורן מציין כי בין מדינות אופ"ק ויצרניות הנפט האחרות שאינן חברות בארגון קיים חוסר אמון רב שאינו מאפשר להן לקבל החלטה שבאמת מחזיקה מעמד ומשפיעה לאורך זמן על שוק האנרגיה העולמי.

גרינקורן ציין כי "על פי הערכות מומחים, מדיניות אנרגיה מתאימה של הממשל האמריקני תוכל לשחרר לשוק חומרי דלק לדלקים בשווי של 50 טריליון דולר מניצול פצלי שמן, קידוחי נפט, גז טבעי ומרבצי פחם נקי. כמות חומרי הגלם לדלקים תוביל לעצירת היבוא של מוצרי אנרגיה לארה"ב, תכניס הון זר לארה"ב ובמישור הפוליטי תעלים את התלות האמריקנית במדינות אופ"ק המייצאות לארה"ב חלק גדול מהתוצרת שלהן. במקביל, יקדם הממשל של טראמפ תכנית לקידום מעבר לשימוש באנרגיה נקיה וזמינה יותר כמו גז טבעי ופחם נקי".

גרינקורן אמר בנוסף כי "מעבר לעצמאות האנרגטית, היתרונות הגיאופוליטיים שלה ומאזן הסחר של ארה"ב, שוק האנרגיה האמריקני צפוי יהיה להוסיף לשורותיו כחצי מיליון עובדים נוספים בענף האנרגיה בשנת 2017 בלבד, התוספת הזו תגיע גם בשל הקלות מס למעסיקים בארה"ב על מנת לעודד את הצמיחה האמריקנית שתיהנה מהכנסה של כ-30 טריליון דולר בשנה ממשכורות, כשבמקביל, מחיר הדלקים והאנרגיה צפויים יהיו לרדת בכחצי, דבר שיגדיל את כוח הקניה של האמריקני הממוצע שימשיך להיות מנוע הצמיחה העיקרי של הכלכלה האמריקנית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר