הורים זועמים על ליצמן: "מה הבעיה בכמה סופגניות?"

בוקי נאמן, מבעלי רשת מאפה נאמן: "כמו שהפלאפל לא ייעלם - גם הסופגניות לא ייעלמו"

סופגניות. לא רק השמן רותח // צילום: אורן בן חקון // סופגניות. לא רק השמן רותח // צילום: אורן בן חקון

חנוכה נמצא מעבר לפינה, ולא כולם מסכימים עם אמירתו של שר הבריאות יעקב ליצמן, שקרא לצמצם משמעותית באכילת סופגניות. יש אפילו מי שזועם על כך.

שרית מפתח תקווה, אמא לארבעה בנים, אמרה אתמול כי "אצלי מאוד אוהבים סופגניות. בכל אחד מימי החג הילדים שלי אוכלים בין סופגנייה לשתי סופגניות. אני לא רואה בזה כל בעיה, הם ילדים בריאים ויפים. שבוע אחד בשנה הם יכולים לאכול כמה שהם רוצים".

א', גננת מאזור השרון, אמרה כי "אני לא מבינה על מה המהומה. אני מרגישה שרוצים לקחת את סמלי החג מהגן בגלל נושא בריאותי. זו אמירה שאין לה אחיזה במציאות".

גם במאפיות כועסים

לא רק ההורים הביעו מורת רוח מדבריו של שר הבריאות. בוקי נאמן, מבעלי רשת מאפה נאמן, ציין כי "אני חושב שזו אמירה פופוליסטית. ברור שהשר ליצמן לא יגיד בבית הכנסת שבו הוא מתפלל לא לאכול קיגל וצ'ולנט בשבת. סופגניות הן טאבו ומסורת מקדמת דנן, כמו שהפלאפל לא ייעלם - גם הסופגניות לא ייעלמו". 

נתן מאירוביץ', מנהל שיווק וסחר בקבוצת מאפיות ברמן, הוסיף: "מדובר במוצר חד־שנתי עם מתכון מסורתי שמחובר למסורת היהודית. עם זאת, אנחנו מציעים, בין היתר, סופגנייה שמגיעה ריקה, עם אבקת סוכר ומילוי בנפרד, כדי שהלקוחות שלנו יוכלו לשלוט בעצמם בכמות הסוכר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר