"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחקרים: פטריות הזייה מפחיתות דרמטית דיכאון אצל חולי סרטן

מחקרים חדשים בארה"ב מצאו כי החומר הפעיל ב"פטריות קסם", יכול להוביל לירידה מיידית של דיכאון וחרדה אצל חולי סרטן • "הממצאים חסרי תקדים. אין לנו דבר שדומה לזה"

,עודכן
צילום: GETTY IMAGE // צילום: GETTY IMAGE

מנה בודדת של פסילוסיבין, החומר הפעיל בפטריות הזייה, יכולה לעזור במקרים של חרדה ודיכאון שחווים אנשים עם סרטן מתקדם, למשך שישה חודשים או יותר, כך מגלים שני מחקרים חדשים.

חוקרים שהשתתפו בשני המחקרים, שהתקיימו בארה"ב, אמרו כי התוצאות מרשימות ביותר. המשתתפים עברו "חוויה רוחנית, משמעותית ועמוקה", דבר שגרם להם לחשוב מחדש על החיים ועל המוות, סיים את תחושת הייאוש שלהם, והביא לשיפור משמעותי של איכות חייהם.

"ממצאים חסרי תקדים"

תוצאות המחקרים פורסמו בכתב העת Journal of Psychopharmacology, יחד עם לא פחות מעשר חוות דעת של מדענים מובילים מתחומי הפסיכיאטריה, שכולם מגבים את תוצאות המחקר. בעוד ההשפעות של "פטריות הקסם" מסקרנות את הפסיכיאטרים כבר משנות ה-50 של המאה הקודמת, הן מוגדרות, כמו כל הסמים הפסיכודליים בארה"ב משנות ה-70 כמסוכן ולא חוקי. זאת בעקבות העלייה הגדולה בשימוש בהם בזמן מלחמת ויאטנם ועליית תרבות ההיפים. הדבר מערים קשיים משפטיים וכלכליים על מחקרים בנושא.

""אני חושב שזה עניין גדול, הן מבחינת הממצאים והן מבחינת ההיסטוריה ומה שהיא מייצגת. זה היה חלק מהפסיכיאטריה ונעלם, ועכשיו זה חוזר", אמר ד"ר סטפן רוס, מנהל מחלקת הפסיכיאטריה במרכז NYU, בניו יורק, ומשתתף ראשי באחד מן המחקרים, שנערכו במרכז.

בין 40%-50% מהמאובחנים בסרטן סובלים מדיכאון או חרדה כלשהי. לתרופות נגד דיכאון יש השפעה מעטה עליהם, ובעיקר על אלו הסובלים מדיכאון קשה, שיכול להוביל לתחושת ריקנות ואף לניסיונות התאבדות.

הממצאים המרכזיים במחקר הקטן יותר, שכלל 29 חולים, ובמחקר השני שכלל 51 חולים, מצאו כי מנה אחת של החומר הפעיל בפטריות יכולה להוביל לירידה מיידית של דיכאון וחרדה שנגרמו על ידי סרטן, וכי האפקט החיובי יכול להימשך עד עשרה חודשים לאחר מכן. "הממצאים חסרי תקדים", אומר רוס. "אין לנו דבר שדומה לזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר