"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שחרר כלבים מביתם – כדי לקנוס את הבעלים

תושבי אבן יהודה מתלוננים: לוכד הכלבים של היישוב משחרר אותם מתוך החצר כדי ללכוד אותם • המועצה: "הלוכד אינו עובד מועצה אלא קבלן חיצוני"

,עודכן
"משו" לוי והכלב ג'קסון // "משו" לוי והכלב ג'קסון

"רק אחרי שראיתי את לוכד הכלבים משחרר את הכלב שלי מהחצר הבנתי שעבדו עלי לפני חצי שנה", מספר משומר לוי (56), תושב אבן יהודה, ובעליו של הכלב ג'קסון. אחרי שלוי, המכונה "מֶשוּ", ראה בעצמו שלוכד הכלבים של היישוב הקהילתי בשרון פותח את שער החצר שלו, הבין שהכלב שלו, שלרוב קשור ובכל מקרה תמיד נמצא נעול בחצר, כלל וכלל לא ניסה לברוח אלא פשוט שוחרר על ידי הלוכד.

"לפני שבוע, שכן שלי התקשר בבוקר לאשתי ואמר לה שהלוכד פתח את שער החצר", מספר משומר לוי ל"ישראל היום". "אני באותו רגע הייתי בבית ושמעתי את הכלב נובח אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. כשאשתי הגיעה הביתה, הלוכד היה מחוץ לבית וקיווה שהכלב ייצא לבדו מהבית, על מנת שיוכל ללכוד אותו".

לדבריו של לוי, לפני כחצי שנה נאלץ לשלם קנס אחרי שלכאורה, הכלב שלו תועד משוטט בחורשה סמוך לבית. "אני אזרח שומר חוק, ולמרות שאני יודע שהכלב שלי קשור ונעול בחצר, שילמתי את הקנס".

אלא שהפעם, ביקש לראות את התיעוד של כלבו משוטט מחוץ לחצר: "הגיע הלוכד ואמר לאשתי שהוא צילם את הכלב משוטט בין העצים. כשביקשתי לראות את התמונה, ראיתי שלא מדובר בכלב שלי, ובצילום רואים רק את זנב של כלב בין עצים, ושזה בכלל לא הכלב שלי".

לוי לא אמר נואש ופרסם פוסט בנושא בדף הפייסבוק "תושבי אבן יהודה", שם העידו תושבים רבים מהיישוב כי גם הם נתקלו בלוכד הכלבים שמוציא כלבים מחוץ לחצרם, ומטיל עליהם קנס שלא כדין. אחד הגולשים אף העיד כי כבר תפס את הלוכד כשהוא משחרר את הכלב ופותח אחריו במרדף שבעקבותיו נפגע הכלב על ידי מכונית נוסעת.

תגובת המועצה האזורית אבן יהודה: "המועצה המקומית פועלת על פי החוק וכללי המנהל התקין. על פי חוק הכלבת, נקבע כי ניתן להיכנס לחצר הבית כדי לבדוק את הכלב וזה רק באישור הווטרינר היישובי. (האם מחוסן, האם חולה וכד'). אסור ללוכד ללכוד כלב בחצר הבית. כך אנו נוהגים וכך גם במקרה זה. חשוב לציין, שהלוכד אינו עובד מועצה אלא, קבלן חיצוני. למרות זאת, ראש המועצה, אבי הררי, הזמין ללשכתו את הלוכד, את וטרינר המועצה, פקח המועצה והבהיר פעם נוספת את הכללים, שחל איסור ללוכד להיכנס לחצר על מנת ללכוד כלבים. התושב רשאי לפעול בדרך שהוא חושב כלפי הלוכד".

מהמשטרה נמסר כיהוגשה תלונה בנושא והיא נחקרת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר