בורוסיה דורטמונד היתה אחראית אתמול למשחק הפורה ביותר בתולדות ליגת האלופות, כאשר התעללה בלגיה ורשה עם 4:8. הגרמנים והאוסטרים שברו את השיא הקודם שסיפקו מונאקו ולה קרוניה (3:8) ב-2003.
זה היה ערב נפלא לצהובים שחורים ברמה הקבוצתית אך גם לכמה מהם ברמה האישית - שינג'י קגאווה כבש צמד ראשון אי פעם באלופות. נורי שאהין כבש אחרי שנה ושמונה חודשים. עוסמאן דמבלה ופליקס פסלאק חגגו שערי בכורה במפעל, ומרקו רויס, שחזר להרכב אחרי חצי שנה חגג שלושער.
"זו תוצאה סוריאליסטית", אמר מאמן דורטומנד תומאס טוכל והוסיף: "היינו דומיננטיים בכל חלק של המשחק, הייתי מלא ביטחון שננצח אבל הייתי בטוח שנוכל להימנע מלספוג ארבעה שערים. קשה מאוד לנתח משחק כזה מבחינה רציונלית".
על הקאמבק המרגש של מרקו רויס אמר המאמן: "לא ציפינו שהוא יכבוש שלשוער במשחק הראשון שלו. היה הקאמבק יוצא מגדר הרגיל של מרקו שרק הראה לנו כמה האיכות שלו היתה חסרה לנו בהיעדרו".
מרקו רויס אמר בהתרגשות: "חלמתי על הרגע הזה במשך כל כך הרבה זמן, עבדתי קשה בשבילו ואני שמח שזה קרה. לא שמרתי על עצמי במשחק היום, ניסיתי להיות אגרסיבי ולשחק את המשחק הרגיל שלי".

מרקו רויס // צילום: אי.אף.פי
באותו הבית, ריאל מדריד הבטיחה אמש את מקומו בשמינית הגמר ואף הותירה לעצמה סיכוי לסיים ראשונה, כשבמחזור הבא במפעל מצפה לה מפגש על ראשות הבית מול הגרמנים. הבלאנקוס גברו אתמול 1:2 על ספורטינג ליסבון בזכות שער ניצחון דרמטי של קארים בנזמה, אך מה שמעסיק הבוקר את התקשורת הספרדית הן הפציעות של גארת' בייל ומרסלו שנמצאים בספק גדול לקלאסיקו בעוד שבוע וחצי. "זה נראה כמו מתיחה פשוטה אבל ניאלץ להמתין לבדיקה מקיפה", אמר זינדין זידאן על כוכבו הוולשי.
פאביו קואנטרו המגן השמאלי של ריאל אשר החליף את מרסלו ספג ביקורות קשות עקב נגיעת היד הלא ברורה שלו ברחבה בדקה ה-71. אותה נגיעת יד סידרה שוויון מאוחר לספורטינג. "זאת היתה טעות חמורה, בדקות שהייתי על המגרש נראיתי כמו חרא. אני מתקשה כשאני לא משחק כי מרסלו הוא המגן הטוב בעולם ושנינו על אותה משבצת. אין ספק שאני חייב לנצל יותר הדקות שהמאמן נותן לי, אהיה חייב לעשות השינוי", סיכם המגן השמאלי המחליף במונולוג דיי עצוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו