"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האלוף (מיל') יפתח רון־טל: "נשים לוחמות בשריון? ירדנו מהפסים? שערורייה"

סערה בעקבות דברי מפקד זרוע היבשה לשעבר, האלוף (מיל') יפתח רון־טל • בראיון ל"גלי ישראל" קשר את המהלך לארגוני שמאל • בהמשך הביע חרטה על דבריו

,עודכן
רון־טל // צילום ארכיון: דודי ועקנין // רון־טל // צילום ארכיון: דודי ועקנין

אלוף (מיל') יפתח רון־טל, שריונר ומפקד זרוע היבשה לשעבר, המשמש בשנים האחרונות יו"ר חברת החשמל, התייחס אתמול לאפשרות שילובן של נשים בחיל השריון ואמר: "יש מאחורי המהלך הזה גופים אינטרסנטיים שעושים זאת כדי להחליש את צה"ל".

בראיון לרדיו "גלי ישראל" אמר האלוף במיל' כי היוזמה לשלב נשים כלוחמות בחיל השריון היא "שערורייה", ש"תפגע בכל מה שרק ניתן להעלות על הדעת, כולל היכולת של צה"ל". לדבריו, שילובן של נשים בתפקידים מסוג זה ישפיע על יכולתו המבצעית של הצבא.

"מי שמוביל את הקו הזה, סליחה על הביטוי, הוא פשוט מטורלל", אמר. "מה, ירדנו מהפסים? השלב הבא זה לא טנקים, השלב הבא זה חטיבה 35 (הצנחנים), חטיבת גולני, חטיבת גבעתי וחטיבת הנח"ל".

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

רון־טל ציין עוד כי לדעתו, גופים בעלי אינטרס מובילים את היוזמה להרחבת תפקידי הלחימה לנשים בצבא, במטרה להחליש את צה"ל, וכי הוא קרא מחקר בנושא שלפיו "מי שעומד מאחורי זה, זה לא ארגוני נשים, זה ארגוני שמאל".

הדברים עוררו סערה של ממש ברשתות החברתיות, שם תקפו את רון־טל על "הדעה השוביניסטית והמכוערת" שהביע. ח"כ חיים ילין (יש עתיד) הוסיף כי "במקום לחזק ולעודד נשים שלוקחות חלק פעיל וחשוב ביותר בהגנה על המולדת, בחר האלוף במיל' לרפות את ידיהן ולהחזיר את הגלגל לאחור". ח"כ ילין ציין כי פנה לשר התשתיות יובל שטייניץ וקרא לו לדרוש מרון־טל לחזור בו מדבריו באופן מיידי

בהמשך, כמענה לפנייה דומה של ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני), פירסם רון־טל התנצלות חלקית. בדבריו, לא חזר בו מעמדתו לגבי הרחבת השירות המבצעי של הנשים בצה"ל לחיל השריון. עם זאת, ציין, "אני מתנצל מעומק ליבי אם השתמע מדבריי שעמדתי היא שארגוני שמאל עומדים מאחורי המהלך, מתוך כוונה להחליש את כוחו של צה"ל. עמדתי היא לחלוטין לא כזו, ואני משוכנע מעומק ליבי שארגונים אלו רואים ורוצים בטובתו של צה"ל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר