"הגיע הזמן שהנשיא אובאמה ומזכירת המדינה לשעבר קלינטון יגידו למפגינים: 'האיש הזה הוא הנשיא שלנו'", כך אמרה אתמול קיליאן קונוויי, מנהלת הקמפיין של טראמפ.
על רקע הפגנות המחאה נגד בחירתו של טראמפ לנשיא ארה"ב, אמרה קונוויי בראיון לרשת NBC: "טראמפ יהיה נשיא שיקשיב לאנשים שונים וייוועץ בהם, בכלל זה עם אלו מצידו האחר של המתרס".
בינתיים, ההפגנות נכנסו ליומן הרביעי. הגדולות שבהן נרשמו בלוס אנג'לס, בניו יורק ובשיקגו, כאשר רוב המוחים שומרים על הסדר הציבורי. בניו יורק התכנסו אלפי מפגינים ביוניון סקוור שבמנהטן, לפני שהחלו לצעוד במעלה השדרה החמישית. המחאה הגיעה לשיאה עת התהלוכה עשתה את דרכה אל מגדלי טראמפ, שם מתגורר הנשיא הנבחר ושם באותו הזמן ישבו הוא ואנשי צוותו ותיכננו את הכניסה לבית הלבן. המשטרה מנעה מהמפגינים להתקרב אל המגדל, אך אלו עמדו בחוץ ושאגו, בין השאר, "אנחנו דוחים את הנשיא הנבחר". במפגינים היה גם במאי הקולנוע הליברלי מייקל מור, שדרש מטראמפ לוותר על תפקיד הנשיא.
באינדיאנפוליס שבאינדיאנה יידו המפגינים חפצים על המשטרה, ואף פגעו קל בשני שוטרים. המשטרה הגיבה בגז מדמיע. בפורטלנד, אורגון, שם ביום שישי נורה אחד המפגינים ונפצע, המשיכו גם שלשום ההפגנות במרכז העיר, למרות קריאת בכירים, ובהם ראש העיר ומפקד המשטרה המקומי, לרגיעה. מאות בני אדם יצאו לרחובות, ולאחר שחלק מהם יידו בקבוקים וחפצים לעבר כוחות המשטרה השוטרים הגיבו בגל מעצרים. בלוס אנג'לס צעדו כ־8,000 בני אדם במחאה על הדברים של טראמפ נגד מוסלמים, הבטחתו לגרש מיליוני מהגרים והערותיו הפוגעניות על נשים. אחת המפגינים נשאה שלט שבו תהתה "להפוך מריחואנה לחוקית, אבל לא את אמא שלי?" (בבחירות בקליפורניה עברה הצעה להפוך את השימוש במריחואנה לחוקי, י"ה). לא הרחק מהמפגינים הגיעו כמה עשרות תומכי טראמפ לשדרת הכוכבים בהוליווד, שם הושחת לפני כמה שבועות כוכבו של איל ההון. "תנו לו הזדמנות!", ביקשו תומכי הנשיא הנבחר מהמפגינים.

קונוויי // צילום: רויטרס
אך בעוד ההפגנות נמשכות והזעם בקרב רבים מסרב להירגע, נראה כי רוב האמריקנים מתחילים להשלים עם העובדה שטראמפ יושבע בקרוב לנשיא. על פי סקר חדש של רשת ABC ועיתון ה"וושינגטון פוסט", 74 אחוזים מהאמריקנים מאמינים כי ניצחונו של איל ההון הוא לגיטימי.
בינתיים, נמשכת ספירת הקולות, שלא תשנה דבר ברוב הדרוש - והמכריע - של האלקטורים. בתום ספירת כ־99 אחוזים מהקולות, קלינטון מחזיקה ביתרון של כ־630 אלף קולות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו