"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משרד הבריאות מודה: בחיפה יש תחלואה עודפת

נייר עמדה שפורסם כעת קושר בין זיהום האוויר מתעשייה בעיר לסרטן, מחלות לב ונשימה • שיעור התקפי הלב הוא הגבוה בארץ • הדו"ח קובע: אין לאשר עלייה נוספת בזיהום

,עודכן
בתי זיקוק בחיפה // צילום: אי.אף.פי // בתי זיקוק בחיפה // צילום: אי.אף.פי

מה שידעו תושבי חיפה כבר שנים מקבל כעת חיזוק ממשרד הבריאות: בחיפה יש תחלואה עודפת בהשוואה לממוצע הארצי במחלות לב, במחלות נשימה, באסתמה בילדים ובסרטן במבוגרים. כך עולה מנייר עמדה שגיבשו בשירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות לפני כשנה, ועל בסיסו הגיש המשרד את עמדתו שלפיה תתאפשר הרחבת בתי הזיקוק - בתנאי שלא יגדל זיהום האוויר.

אחרי שמשרד הבריאות פסל את המחקר המדאיג על תחלואת ילדים בחיפה בשל זיהום האוויר, הוא מפרסם נתונים מטרידים משלו בנושא. מחקרים אפידמיולוגיים שונים שבוצעו בנפת חיפה קשרו בין זיהום אוויר מתעשייה לתחלואה נשימתית ואסתמה בילדים וכן למחלות לב ולתחלואה בסרטן. "עקביות הממצאים במחקרים היא אינדיקציה לקיום קשרים אלו באזור חיפה", קבעו ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' איתמר גרוטו, ועמיתיו.

בנפת חיפה שיעור האשפוזים בשל אסתמה בתינוקות וילדים עד גיל 15 הוא הגבוה ביותר בארץ. בתחום מחלות הלב נמצא כי שיעור הדיווח על התקפי לב בחיפה הוא הגבוה בישראל; בעוד הממוצע הארצי עומד על 22 מקרים לאלף איש, בחיפה נמצאה תחלואה של 35 מקרים. תחלואה גבוהה ב־25 אחוזים מהממוצע נרשמה גם באשר ליתר לחץ דם. עוד נמצא שלתושבי חיפה סיכון גבוה לחלות ב־16 מתוך 18 סוגי סרטן שנבדקו, ובהם סוגי סרטן הקשורים לזיהום אוויר, כגון ריאה ושלפוחית השתן.

משרד הבריאות קבע כי "יש לעמוד בערכי היעד בסביבת האוכלוסייה הקרובה במזהמים שבהם אין חריגה היום, ולגבי מזהמים שבהם לא ניתן לעמוד בערכי היעד עקב רמות הרקע הקיימות, אין לאשר עלייה נוספת בזיהום".

למרות נייר העמדה החד־משמעי, פסל המשרד כמה חודשים לאחר מכן את המחקר הגדול שהובל על ידי פרופ' בוריס פורטנוב מאוניברסיטת חיפה, שמצא היקף גולגולת קטן בתינוקות שהיו חשופים לזיהום אוויר. לטענת משרד הבריאות, המחקר נפסל בשל ליקויים מתודולוגיים.

ח"כ דב חנין, יו"ר השדולה הסביבתית־חברתית של הכנסת, מסר: "משרד הבריאות צירף היום את קולו לקולות הרבים שכבר מבינים שאת הזיהומים באזור חיפה צריך להפחית, ולא להגדיל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר