"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כחלון הציע ליו"ר הבינלאומי חזקיהו לכהן כחשב הכללי

שר האוצר ביקש מרוני חזקיהו להחליף בתפקיד את מיכל עבאדי־בויאנג'ו, שצפויה לסיים את תפקידה בינואר • בעבר שימש המפקח על הבנקים ובארבע וחצי השנים האחרונות מכהן כיו"ר הבנק הבינלאומי • טרם החליט אם להסכים להצעה

,עודכן
רוני חזקיהו // צילום: יוסי זליגר

שר האוצר משה כחלון הציע לפני כמה שבועות לרוני חזקיהו, המכהן בארבע וחצי השנים האחרונות כיו"ר הבנק הבינלאומי, להתמנות לתפקיד החשב הכללי במשרד האוצר.

אם חזקיהו יקבל את הצעת כחלון הוא יחליף בתפקיד את מיכל עבאדי־בויאנג'ו, שאמורה לסיים את הקדנציה שלה בינואר לאחר כהונה ארוכה ומוצלחת של יותר מחמש שנים. עבאדי־בויאנג'ו זוכה להערכה מקצועית רבה בצמרת הכלכלית בירושלים, אך כהונתה הוארכה כבר פעמיים, גם על ידי שר אוצר לפיד וגם על ידי מחליפו כחלון.

משה כחלון // צילום: דודי ועקנין

חזקיהו (65) כיהן בעברו בתפקידים בכירים בבנק דיסקונט ובבנק הפועלים, ובין השאר כיהן כמפקח על הבנקים בתקופת המשבר ב־2008. ב־2009 הוביל עם נגיד בנק ישראל דאז פרופ' סטנלי פישר את ההדחה של דני דנקנר מתפקיד יו"ר בנק הפועלים, בין השאר בשל התנהגות שאינה ראויה ליו"ר בנק ובשל קבלת אשראי והלוואות חריגות שלא על פי הנוהל.

לאחר סיום תפקידו כמפקח על הבנקים התמודד לתפקיד מנכ"ל בנק לאומי, אך הפסיד לרקפת רוסק־עמינח. לאחר מכן הוצע לחזקיהו להצטרף לקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה בתחום הפיננסיים והאנרגיה.

חזקיהו טרם נענה להצעה. מהאוצר נמסר בתגובה כי "לתפקיד החשכ"ל נשקלים כמה מועמדים. אין בכוונתנו להתייחס לשמות כאלה ואחרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר