"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מחזה עצוב על אישה מצחיקה"

בסוף החודש יעלה בקאמרי המחזמר "מצחיקונת" • מיה דגן, שעזבה את בית ליסין לכבוד התפקיד ונכנסת לנעליה של ברברה סטרייסנד, מזדהה בכל ליבה עם הדמות

,עודכן
מיה דגן ותמם בפרזנטציה ל"מצחיקונת", צילום: קוקו

ב־30 בנובמבר יעלה התיאטרון הקאמרי את המחזמר "מצחיקונת", שזכה ב־1968 לעיבוד הקולנועי המפורסם בכיכובה של ברברה סטרייסנד.

לנעליה הגדולות של סטרייסנד נכנסת מיה דגן, שלצורך ההשתתפות במחזמר עזבה את תיאטרון בית ליסין שהיה ביתה במשך שנים רבות, ואף הסתכסכה בשל כך עם מנכ"לית בית ליסין ציפי פינס.

אתמול, לאחר שהדי הסכסוך שככו, הציגו בתיאטרון הקאמרי לתקשורת את המחזמר שמספר את סיפורה של פאני ברייס, שחקנית יהודייה מברוקלין שמפלסת את דרכה לצמרת עולם הבידור בניו יורק וכובשת את ליבו של ניק ארנסטיין, מהמר מוכר שמחזר אחריה. את ארנסטיין מגלם עמוס תמם והבמאי הוא צדי צרפתי.

"בתפקיד הזה יש הכל", אומרת דגן, "הוא נורא מרגש, מצחיק, מלא נאמברים שכל שחקנית שאוהבת את ברודוויי חולמת לשיר אותם, יש פה דרמה טובה. זה לא מחזמר קלאסי, זה לא 'שיקגו', יש פה קודם כל סיפור טוב. זה בעצם מחזה עצוב על אישה מצחיקה".

לדברי דגן, "פאני ברייס אכן היתה כוכבת מאוד גדולה, אבל בשונה מכל הכוכבות שהיו אז, גבוהות, נורא יפות - היא לא היתה כזו, כמוני (צוחקת), לא היופי הקלאסי. היא הצליחה בזכות הכישרון שלה, היכולת שלה לצחוק על עצמה ולרגש. פאני זו אני. ממש. זה הסיפור שלי. כל החיים שלי רציתי נורא להצליח, אבל לא נראיתי כמו כולם, לא יפה כמו כולם, לא עם גוף כמו שצריך".

עזבת את בית ליסין עבור התפקיד הזה, אחרי כל כך הרבה שנים שבהן היית בת טיפוחיה של ציפי פינס.

"קודם כל לא עזבתי. קיוויתי שזו תהיה גיחה וחזרה, אבל זו המציאות. אין בי טיפה של כעס או עצב, אני שמחה איפה שאני עכשיו, שמחה לעשות את ההצגה הזאת פה. הלכתי לעשות את התפקיד הזה שהוא תפקיד חיים, חלום של כל שחקנית".

עמוס תמם מוסיף כי הוא "מת על המחזמר הזה. אני חושב שהכוח שלו הוא קודם כל שיש בו סיפור חזק. ניק הוא מהמר, טיפוס שמוקף תמיד בבחורות, עם כסף, הוא פוגש בפאני בתיאטרון קטן, רואה אותה על הבמה ונופל ממנה. הוא הראשון שמאמין בה ומהמר שהיא תהיה כוכבת. אבל זו גם הטרגדיה שלו. ככל שהיא מטפסת - הוא נופל. הפרסום לא טוב לו. הוא הופך להיות מר ברייס. המחזה שואל בעצם, האם גבר יכול לחיות עם אישה יותר מצליחה ממנו?"

לדברי צדי צרפתי, "זה סיפור שאנחנו חווים בכל יום בתוך התיאטרון, נשים שהן כוכבות ויש להן בעל שמחכה בבית. יש את המאבק בין הבית לבמה. פאני מאוהבת עד טירוף, אבל כשיש בעיות - היא בוחרת בבמה. זה בעצם הסיפור של כולנו בשורה התחתונה. הבית האמיתי שלנו זה התיאטרון, ומי כמוני יודע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר