"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פסטיבל 'דוקאביב גליל' 2016 יוצא לדרך

למעלה מ-30 סרטים דוקומנטריים מהארץ ומהעולם מחכים לכם • "החולמים מבבילון" פותח את הפסטיבל • תעלו למעלות תרשיחא

,עודכן
החולמים מבבילון, לא ישאיר עין יבשה אחת בקהל // צילום: רומן שומונוב // החולמים מבבילון, לא ישאיר עין יבשה אחת בקהל

פסטיבל דוקאביב גליל יתקיים בפעם השמינית השנה במעלות תרשיחא, בין הימים 8-12 בחודש נובמבר במספר מוקדים.

זוכה פרס הביכורים של דוקאביב 2016, "החולמים מבבילון" נבחר לפתוח את הפסטיבל, כשאר לאחריו, גיבורי הסרט, קבוצת "אנסטופבולז" יעלו למופע מיוחד.

"החולמים מבבילון"הוא סרט מסע אשר נע בין שני צירי עלילה מרכזיים - הקבוצתי והאישי. סיפור המסגרת החיצוני מתמקד במאבקם של חברי להקת ברייקדאנס אשדודית בשם Unstoppabullz בדרך להגשמת חלומם הגדול: לעלות על במת תחרות הברייקדנס העולמית ולייצג את ישראל בגאווה. הלהקה מורכבת מעשרה רקדנים צעירים, כולם עולים ממדינות ברית המועצות לשעבר, שהחיבה למוזיקת הראפ והרצון העז לפרוץ בעזרתה את חומות ה"גטו" בו חיים, הם אלו שחיברו אותם יחדיו.

החולמים מבבילון, זוכה פרס הביכורים דוקאביב 2016
החולמים מבבילון, זוכה פרס הביכורים דוקאביב 2016
החולמים מבבילון, כמה רחוק תלכו עבור להגשים חלום // צילום: אלכסנדר פלבניק

זוכה פסטיבל סאנדאנס בפרס הקהל, "ג'ים: סיפורו של ג'יימס פולי", על העיתונאי האמריקני שהוצא להורג על ידי דעאש יוקרן לראשונה במסגרת הפסטיבל. פולי הוא האיש במדים הכתומים, במרכזו של אחד הדימויים המוכרים של השנים האחרונות. פולי היה עיתונאי אמריקאי שנחטף בסוריה בשנת 2012 ושנתיים לאחר מכן הוצא להורג בעריפת ראש על ידי דאע"ש. האירוע, שצולם והופץ בכל העולם (אך אינו נראה בסרט) הפך את פולי לסמל, הסרט חוזר והופך אותו לאדם. במאי: בריאן אואקס.

אלון שורץ יגיע להקרנת סרטו "הסודות של איידה", זוכה פרס הקהל של פסטיבל דוקאביב 2016, המספר את סיפורו המרגש של יצחק אשר מגלה בגיל 68 אח שמעולם לא ידע על קיומו ולוקח אותו לפגוש את אמם איידה. אתם מוזמנים להתוודע לתחקור קורותיה המסתוריים של המשפחה לאחר המלחמה החושף את סיפורם של אנשי מחנות העקורים וגם את חיי החברה הפרועים, המסיבות והחזרה לחיים לאחר המלחמה.

יוצרי "מוות בבאר-שבע", זוכה פסטיבל דוקאביב 2016, טלי שמש ואסף סודרי יגיעו למפגש עם קהל, ותמר קיי, הבמאית וזוכה תחרות סרטי הסטודנטים בפסטיבל דוקאביב 2016, "בית האילמת", תגיע גם כן לסדנה במסגרת הפסטיבל.

משפחת אלייב תופיע במסדרת הקרנת הסרט אודותיה "הממלכה המופלאה של פאפא אלייב". טל ברדה, נועם פנחס ביימו את הסרט על המשפחה שלא תבייש את משפחת ג'קסון. סיפורה של להקה משפחתית צבעונית מאוד, מוכשרת ומיוחדת במינה, הנשלטת על ידי הסבא הפטריארכלי, הכריזמטי וחובב הוויסקי - פאפא אלייב.

משפחת אלייב
משפחת אלייב
משפחת אלייב // צילום: יח"צ

גליה בדור, מנכ"לית 'דוקאביב': "בלי לשים לב אנו בפתחו של הפסטיבל השמיני בגליל וניתן לומר כי החזון של 'דוקאביב' מוגשם מדי שנה בכך שהפסטיבל מפיץ את הבשורה של הקולנוע הדוקומנטרי גם בפריפריה. אנו רואים עלייה ניכרת במספר המבקרים המגיעים מרחבי הארץ להנות מהפסטיבל ולהנות מהנוף והאויר הגלילי וגם השנה אנו צופים גידול במספר המבקרים".

תוכנית מלאה פה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר