"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אישה מורדמת עם נזק מוחי ילדה בניתוח קיסרי

מאושפזת ב"שיבא" זה שישה שבועות לאחר שסבלה מקריסת מערכות • התינוקת שנולדה - במצב יציב • "עכשיו יש למשפחה כמה רגעים של נחת"

,עודכן
ביה"ח שיבא. היום הרופאים ידונו בהמשך הטיפול באישה // צילום: קוקו // ביה"ח שיבא. היום הרופאים ידונו בהמשך הטיפול באישה // צילום: קוקו

רגע של שמחה בתוך עצב גדול: תינוקת נולדה בערב שבת לאישה הרה (33), המאושפזת בבית החולים שיבא בתל השומר כשישה שבועות כשהיא במצב אנוש ועם נזק מוחי.

התינוקת נולדה בשבוע ה־32 להריון כשהיא במשקל 1.7 ק"ג ומצבה מוגדר יציב. היא תאושפז בפגייה בשבועות הקרובים.

הרופאים בבית החולים הצליחו לייצב ולנטר במשך התקופה את מצבה של האישה במחלקה לטיפול נמרץ. בערב שבת אובחן שהיא במצב של ירידת מים והיא ילדה בניתוח קיסרי. "עכשיו יש למשפחה כמה רגעים של נחת ושמחה", אמר חבר של בני הזוג.

היום יתקיימו דיונים רפואיים לגבי הטיפול באישה, שמורדמת ומונשמת.

האישה הגיעה לבית החולים בשבוע ה־26 להריונה, לאחר שכמה שעות קודם לכן התלוננה על חום והרגשה לא טובה ונסעה עם בעלה למוקד רפואי - שם הידרדר מצבה והיא פונתה לבית החולים כשהיא מעורפלת הכרה. זמן קצר אחרי שהגיעה לשיבא מצבה הידרדר עד כדי קריסת מערכות. גם היום, למרות בירור רפואי שעברה, לא ברור מה גרם להידרדרות הפתאומית במצבה.

זהו הריונה הראשון של האישה, ספורטאית ובריאה לפי עדות מכריה, שהתחתנה רק לפני כשנה וציפתה כעת ללידת בתה הבכורה. הוריה ובעלה נמצאים כל העת בבית החולים ליד מיטתה.

הרופאים בשיבא עמדו בדילמות לא פשוטות באשר לטיפול באישה: אתיות, רפואיות ומשפטיות. הטיפול בה נעשה על ידי צוותים רב־מקצועיים מתחום מיילדות, טיפול נמרץ, רפואת פגים, זיהומים ועוד. כמו כן, לווה הטיפול בייעוץ משפטי לאור הסיטואציה הרגישה. לאורך התקופה מתנהל מעקב הדוק אחר מצבה של האישה. בין השאר, נעשה שימוש ברובוט מיוחד שהוצב ליד מיטתה וסייע לנטר את מצבה. ההריון הגיע כאמור לסיומו בצורה טבעית, עם ירידת מים של האם.

זהו אחד המקרים הבודדים מסוגו בארץ. המקרה המדווח היחיד הקודם אירע ב־2008 כאשר יולדת פלשתינית מעזה, שהיתה במצב של מוות מוחי, אושפזה בבית החולים ברזילי. בעולם כולו יש 20 דיווחים על מקרים דומים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר