"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זעם: "לשלול מאיבגי את פרס השחקן הטוב ביותר"

פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה העניק את הפרס לשחקן החשוד בהטרדות מיניות בעקבות משחקו ב"מלחמת 90 הדקות" • בארגוני נשים קראו לביטול ההחלטה: "אומללה ומנותקת מהמציאות" • הנהלת הפסטיבל: "איננו מתערבים בהחלטות חבר השופטים"

,עודכן
"החלטה שמעבירה מסר חמור". איבגי (משמאל) ועיסא // צילום: הרצי שפירא

גם אירוע תרבותי מהסוג שלרוב לא מגיע לעמודי החדשות הצליח לגרור לאורך החג תגובות נסערות - זאת אחרי שפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה־32 שהתקיים במהלך חול המועד סוכות בחיפה בחר להעניק פרס לשחקן משה איבגי, החשוד בשורה של הטרדות מיניות.

איבגי זכה בפרס השחקן בסרט עלילתי ע"ש המפיק מיכאל שוילי. את הפרס חלק עם השחקן נורמן עיסא, בעקבות השתתפותם בסרט "מלחמת 90 הדקות" של הבמאי איל חלפון. לצד הכבוד שבקבלת הפרס היוקרתי, הוא כולל גם פרס בסך 10,000 ש' שאותו הם צפויים לחלוק.

עם היוודע דבר הזוכים נשמעה שורה של תגובות חריפות, הן על ידי פוליטיקאים והן בקרב ארגוני נשים, שאף קראו לחבר השופטים ולהנהלת הפסטיבל לבטל את ההחלטה.

מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אורית סוליציאנו, אמרה כי "ההחלטה לתת פרס לאיבגי היא החלטה אומללה ומנותקת מהמציאות, שמתעלמת לא רק מ־15 הנשים שהתלוננו כי הוטרדו מינית על ידיו, אלא גם מהודעת המשטרה שהכריזה כי יש תשתית ראייתית להעמדתו לדין. חרף כישוריו של איבגי, אי אפשר לנתק בין האדם ליצירתו, ומי שחשוד במעשים כה חמורים אינו ראוי לפרסים".

סוליציאנו הוסיפה כי "איגוד מרכזי הסיוע קורא לבטל את ההחלטה, שכן היא מעבירה מסר חמור, ולפיו אלימות מינית היא סוג של פגם קליל באישיות כשזה מגיע לעולם האמנות".

שרת התרבות מירי רגב הגיבה אתמול אף היא להחלטה, וציינה כי "לאיבגי עומדת אמנם חזקת החפות ואין ספק שמדובר בשחקן מוכשר שיכולתו הוכחה עד היום אין סוף פעמים. עם זאת, בנסיבות שבהן מתנהל הליך משפטי בעבירה שאין להקל בה ראש, נכון היתה עושה הנהלת הפסטיבל אם לא היתה מביאה כלל את מועמדותו בטרם יתבהרו כל החשדות כלפיו".

הנהלת פסטיבל הסרטים הבינלאומי מסרה אתמול בתגובה לקריאות כי "חבר השופטים המקצועי בוחר את הזוכים על פי יכולות המשחק בלבד, כפי שבאו לידי ביטוי בהופעתם בסרט". עוד מסרו כי "הנהלות פסטיבלי סרטים בכל העולם אינן מתערבות בהחלטות המקצועיות והעצמאיות של צוותי השיפוט שלהן, ולכן אין מקום שהנהלת פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה תעמיד בספק את ההחלטה המקצועית של חבר השופטים".

בהכנת הידיעה השתתף נועם (דבול) דביר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר