ציורי הילדה חשפו את הכומר המתעלל
ברזיל: ילדה בת 5 החלה "להתנהג מוזר" בקרבת גברים, כולל אביה • הפסיכולוג שטיפל בה המליץ להוריה לחפש רמזים להתעללות בין היצירות שלה
,עודכן
הוריה של ילדה ברזילאית בת 5 נחרדו לגלות כי כומר הקהילה שלהם, בעיר מונטס קלרוס תקף אותה מינית. הגילוי התאפשראודות לציורים שציירה הילדהבה מתוארים גילויי אלימות מינית ושנמצאו בבית המשפחה. בציורים נראות דמות אחת קטנה ועצובה ושנייה גדולה יותר רוכנת מעליה כשהיא מחויכת,
הכומר בן ה-54 נעצר בעקבות בחשד שתקף מינית את הילדה, אותה פגש במסגרת לימודי אנגלית מאז חודש יולי 2015. עפ"י החשד, הכומר היה לוקח את הילדה לחדר מבודד, שם נעל את הדלת ונהג לגעת בה במקומות מוצנעים וביצע בה מעשה סדום.


בציורי הילדה נראות שתי דמויות כשהאחת רוכנת מעל השנייה
חשדם של ההורים התעורר עוד כשבתם אמרה להם שהיא אינה רוצה לחזור לשיעורי האנגלית עם הכומר, ואלו הבחינו בשינוי בהתנהגותה: היא החלה להרגיש שלא בנוח בנוכחות גברים, כולל אביה. הילדה נלקחה לייעוץ פסיכולוגי.
הפסיכולוג הבין מהר כי השינוי בהתנהגותה נובע ככל הנראה מניצול מיני שעברה הילדה, וייעץ להוריה לחפש רמזים בחפציה ובעבודות היצירה שלה – מה שאכן הוביל אותם לציורים שהפלילו את הכומר. מהמשטרה המקומית נמסר כי האיש, שמתגורר עם אחותו, התוודה וקשר עצמו למעשים. מאז הודח מתפקידו ככומר.
הכנסייה הקתולית מתמודדת מדי כמה זמן עם ידיעות אודות כהני דת שתוקפים מינית ילדים אותם הם פוגשים במסגרת תפקידם. בארה"ב למשל, דווח כי1 מכל 4 בנותו-1מכל 8בנים מנוצלים מינית על ידי מכר או אדם זר לפני שמלאו להם 18, ומדי שנה אחד מתוך 20 ילדים מנוצלים מינית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו