"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נשיא הפיליפינים הישווה עצמו להיטלר - ועורר זעם בעולם

רודריגו דוטרטה עורר זעם ברחבי העולם, לאחר שערך השוואה מבזה וחסרת טעם בין המלחמה שלו בסחר בסמים לבין הצורר הנאצי

,עודכן
דוטרטה // צילום: רויטרס

נשיא הפיליפינים רודריגו דוטרטה עורר זעם ברחבי העולם, לאחר שערך השוואה מבזה וחסרת טעם בין המלחמה שלו בסחר בסמים לבין הצורר הנאצי, אדולף היטלר.

דוטרטה אמר ביום שישי כי "אדולף היטלר טבח ב־3 מיליון יהודים. יש 3 מיליון מכורים לסמים, אשמח לשחוט אותם. אם לגרמניה היה את היטלר, לפיליפינים יהיה את..." בשלב זה הנשיא הפיליפיני הצביע על עצמו. דוטרטה הוסיף: "אתם מכירים את הקורבנות שלי. הייתי רוצה שכולם יהיו עבריינים, כדי לפתור את הבעיה במדינה שלי ולהציל את הדור הבא מאבדון".

צילום: רויטרס

לאחר שמשרד החוץ בישראל, וכן ארה"ב ומדינות נוספות גינו את דבריו, דוברו ניסה להבהיר את דבריו של הנשיא הפיליפיני ואמר כי "הנשיא מכיר במשמעות העמוקה של החוויה היהודית. במיוחד בהיסטוריה הטרגית והכאובה שלהם. איננו רוצים לצמצם את האובדן העמוק של 6 מיליון יהודים בשואה".

הדובר ארנסטו אבלה טען כי מי שהעלה ראשון את שמו של היטלר היו יריביו של הנשיא השנוי במחלוקת, עוד לפני הבחירות בחודש מאי, לצורך רווחים פוליטיים. אבלה הוסיף כי ארמון הנשיאות דוחה את ההשוואה בין המלחמה בסמים של הנשיא דוטרטה לבין היטלר ומתייחס לכך "כניסיון להשמיץ את הנשיא בעולם".

דוטרטה הכריז על מלחמת חורמה בסחר בסמים, ומאז שנכנס לתפקידו בתחילת הקיץ, הובילה מערכה זו למותם של יותר מ־2,500 בני אדם. דוטרטה חם המזג הסתבך בחודש שעבר כאשר קילל את נשיא ארה"ב ברק אובאמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר