האם גיל הפרישה של נשים צפוי לעלות? לפי ההערכות, ועדה שמינה שר האוצר משה כחלון צפויה להגיש בקרוב את המלצותיה, ובהן המלצה מרכזית שתתמוך בהעלאת גיל הפרישה של הנשים בארץ מ־62 ל־65.
אף שככל הידוע המסקנות הסופיות טרם גובשו, הכוונה היא שהמהלך יתבצע בצורה הדרגתית על פני כמה שנים ותוך מתן תמיכה מתקציב המדינה במטרה להקל את המהלך. אבל עד שהוועדה תגיש את המלצותיה הסופיות ועד שהן יעברו בהליכי החקיקה הנדרשים, צפויים שלבים רבים, ובהם התנגדות ציבורית של גורמי מפתח. אחד מהם הוא ההסתדרות, ששלחה נציג מטעמה לוועדה שבוחנת את הנושא.
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר אתמול כי הודיע לכחלון שמסקנות הדו"ח להעלאת גיל הפרישה לנשים שהוביל אגף התקציבים באוצר אינן מקובלות עליו, וכי הוא פונה לשר כי לא יאמצן. לדבריו, הדו"ח לא מייצר איזונים נכונים להגנה על ציבור עובדות מוחלשות. עוד הסביר ניסנקורן כי עמדה זו נמסרה גם על ידי פרופ' רות בן ישראל, שייצגה את ההסתדרות בוועדה.
כמו כן, הח"כיות זהבה גלאון, שלי יחימוביץ' ואורלי לוי־אבקסיס פירסמו הודעה משותפת שבה כתבו, בין השאר: "אין במסקנות הוועדה, בשום פנים ואופן, כדי לתת פתרון ממלכתי וכולל לפגיעה הקשה מנשוא בנשים המבוגרות, העניות והחלשות ביותר במשק. נשים שנפלטו משוק העבודה ויושלכו לעוני עמוק - בלי פנסיה, בלי קצבת זיקנה ובלי פרנסה, ונשים בעבודות שוחקות שייגזר עליהן סבל פיזי ונפשי". עוד ציינו כי הן "משוכנעות כי שר האוצר ידחה את מסקנות הוועדה, ולא ייתן יד להגברת העוני והסבל בקרב החוליות החלשות ביותר בחברה. הפתרונות המוצעים במסקנות הוועדה דלים, חלקיים, ומסתמכים במידה רבה מדי על רצונם הטוב של גורמים חיצוניים - קרנות ועמותות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו