"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פייסבוק מציגה: אנטי־מחיקון

הסירה תמונה ממלחמת וייטנאם בשל עירום • ביקורת רחבה הובילה להתנצלות ולהחזרת התמונה

,עודכן
הלחץ עשה את שלו // צילום: רויטרס

פייסבוק נכנעה ללחץ חברתי: ענקית הרשת הודיעה בסוף השבוע כי לא תמנע את פרסומה של תמונה ממלחמת וייטנאם שבה נראית ילדה וייטנאמית עירומה כשהיא נמלטת על נפשה. זאת אחרי שבתחילה מחקה אותה, לאור המדיניות האוסרת על תמונות עירום.

הכניעה של פייסבוק באה בעקבות לחץ חברתי שהחל בנורבגיה. סופר נורבגי פירסם את התמונה, שבה נראית הילדה העירומה רצה בעקבות הפצצת נפאלם במהלך מלחמת וייטנאם בשנת 1972. כעבור זמן קצר הפוסט הוסר על ידי פייסבוק.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

הסרת התמונה הציתה ויכוח על תפקידה של פייסבוק כעורכת תוכן. העורך של העיתון הנפוץ ביותר בנורבגיה כתב מכתב פתוח למנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, וכינה את המעשה "ניצול לרעה של כוח". גם ראשת ממשלת נורבגיה, ארנה סולברג, הציבה את התמונה בדף שלה לאחר שזו הוסרה מהדף של הסופר, וגם מהדף שלה היא הוסרה.

עם ליבוי הסערה לקחה פייסבוק צעד אחד אחורה והבטיחה כי תשיב את הפוסטים שמחקה ותאפשר פרסומים נוספים ושיתופים של התמונה. "מכיוון שלתפקידה של התמונה האייקונית יש חשיבות היסטורית, הערך של אישור הצבתה גדול במשקלו מהערך של הגנה על הקהילה שלנו בהסרה שלה, ולכן החלטנו להחזיר את התמונה לפייסבוק במקומות שאנו יודעים שהיא הוסרה מהן", נאמר בהודעת הרשת החברתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר