"לא צריך להיות מהנדס בניין כדי להבין שמדובר ברשלנות", כך אמר אתמול קצין בכיר בפיקוד העורף שנמצא מיום שני באתר הקריסה של "חניון הברזל" בתל אביב, בניסיון למצוא נעדרים.
צילום: אבי כהן | צילום: אבי כהן
"כשאתה רואה שאין כמעט קורות אלא רק עמודים, וכשרואים את עובי הברזלים, מבינים שלא היה בכלל סיכוי שמבנה כזה יוכל להחזיק מעמד", הוסיף איש פיקוד העורף, "אם זה היה קורה בעוד כמה שבועות לאחר שהחניון היה נפתח, זה יכול היה להיות גרוע יותר מאסון ורסאי".
גם אתמול המשיכו המחלצים את עבודתם באתר "חניון הברזל", שקרס וגרם עד כה למותם של שלושה אנשים, יותר מ־20 פצועים ועוד שלושה נעדרים, שאותם ממשיכים לחפש מאות החיילים והמתנדבים. בבוקר הצליחו המחלצים להגיע לגופתו של ההרוג השלישי בין הריסות החניון. בזירה כעת עובדים בשלושה מוקדים בחיפוש אחר הלכודים, ולמרות הזמן שעבר, כוחות החילוץ מתייחסים אליהם כאל נעדרים בחיים.
מפקד כוח החלוץ של יחידת החילוץ הארצית, סא"ל (מיל') סמי יחזקאל, אמר: "בכל אירוע כשאתה מגיע ללכוד שהוא הרוג, התחושה היא לא נעימה. זו סיטואציה קשה לדעת שלכוד אינו בין החיים ושמשפחתו מחכה לו בחוץ. נפעל ככל שיידרש".

המחלצים, אמש באתר האסון // צילום: קוקו
במפלג ההונאה של משטרת מחוז ת"א, יחד עם אנשי משרד העבודה, החלו בשעות הראשונות לאחר האירוע בחקירת מנהלי העבודה באתר הבנייה וכן בתשאול עובדים, זאת בשל החשד שהקריסה אירעה כתוצאה מרשלנות. בהמשך תתרחב החקירה ועובדים ומנהלים בכירים בחברות השונות הקשורות באתר הבנייה ייחקרו.
אתמול הגיע אל מקום האסון ראש הממשלה, בנימין נתניהו. "אני עוקב כל הזמן אחר פעולות החילוץ באתר האסון", אמר נתניהו, "התרשמתי עמוקות מהפעולות של כוחות ההצלה בראשות מפקד פיקוד העורף. האנשים עושים עבודה יוצאת מן הכלל ברמה המקצועית ביותר. עדיין יש אנשים לכודים, אנחנו עושים כל מאמץ ולא מוותרים על אף אחד. נגיע לכולם". גם הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, הגיע לזירת האסון ובחן מקרוב את פעילות כוחות החילוץ וההצלה.
דניה סיבוס: קריסה שנייה
אתמול פורסם בחדשות ערוץ 2 וערוץ 10 כי לפני תשעה חודשים אירעה קריסת תקרה באתר שלו היתה אחראית חברת "דניה סיבוס". אז אלו היו הקורות בחניון תת־קרקעי של מתחם חברת אלביט בחולון שקרסו. בחברה, שלא העבירה דיווח על המקרה לכל גורם שהוא, הסבירו כי בזכות ההקפדה היתרה על כללי הבטיחות באותו אתר בנייה לא היו נפגעים בנפש ולא נגרם נזק לרכוש. "אירוע זה תוחקר ולקחיו יושמו", נכתב בתגובה.
מי שמצא את עצמו אתמול בעמדת התגוננות, עוד לפני חשיפת קריסת הקורות לפני תשעה חודשים, הוא מנכ"ל חברת דניה סיבוס, רונן גינזבורג. בראיון לערוץ 2 אמר כי הוא ממוקד במאמצי החילוץ וכי מאז האסון לא עצם עין. עוד טען כי החברה הקדישה אמצעים רבים כדי לחלץ את העובדים באתר שקרס. הוא הבטיח שהחברה תסיק מסקנות והגדיר את דניה סיבוס כ"שופרא דשופרא של הענף".

קריסת הקורות בחניון בחולון לפני כ־9 חודשים // צילום: חדשות ערוץ 2
באשר לראיון שהעניק מנכ"ל החברה גינזבורג ל"כלכליסט" שממנו השתמע כי בעת הקמת החניון המדובר ברמת החייל השתמשה החברה באדריכל בתור מהנדס, כבעל תפקיד שינהל את הפרויקט, בין היתר כדי לחסוך לכאורה בעלויות, הגיבו אתמול בדניה סיבוס וטענו כי "התייחסותו של גינזבורג מדגישה את החשיבות שרואה החברה בהגברת תהליכי הפיקוח, שהם בנוסף לאדריכל הפרויקט, שהוא המפקח העליון בכל מבנה שמוקם".
בהכנת הידיעה השתתפו לילך שובל, שלמה צזנה וחזי שטרנליכט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו