"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חודשיים לבחירות: טראמפ עוקף את קלינטון

ערוץ CNN פרסם היום סקר לפיו המועמדים רחוקים ב-2 אחוזים בלבד משוויון • 90 אחוז מהרפובליקנים תומכים בטראמפ • עוד עפ"י הסקר, רוב הנשים והצעירים בעד קלינטון

,עודכן
פער של 2 אחוזים בלבד // צילום: איי.פי, רויטרס // פער של 2 אחוזים בלבד // צילום: איי.פי, רויטרס

תשעה שבועות לפני הבחירות לנשיאות ארה"ב שייערכו ב-8 בנובמבר, והמועמדים מצמצמים את הפער ביניהם – כשעל פיסקר של רשת CNNשפורסם היום (שלישי), קלינטון כבר אינה מובילה ומפגרת ב-2 אחוזים, עם 43 אחוזי תמיכה, לעומת טראמפ שהצליח להדביק את יריבתו ואף לעקוף אותה ועומד על 45 אחוזי תמיכה. מועמד המפלגה הליברטריאנית גארי ג'ונסון מחזיק ב-7 אחוזי תמיכה ומועמד מפלגת הירוקים ג'יל סטיין מחזיק ב-2 אחוזי תמיכה.

מזה כחודשיים, הובילה קלינטון על טראמפ בסקרים, כשהפער המשמעותי ביותר עמד על 8 אחוזים לטובתה, אך מאז מצמצם המועמד הרפובליקני את הפער בינו לבין מזכירת המדינה לשעבר ואף עוקף אותה. עפ"י הסקר שפורסם היום, כ-59 אחוזים מהאמריקנים מאמינים כי קלינטון היא זו שתצליח לגרוף את מירב הקולות, 34 אחוזים מאמינים כי טראמפ הוא שינהיג את ארה"ב בארבע השנים הקרובות.

עורכי הסקר פילחו את התוצאות עפ"י גילם, מינם, השקפתם הפוליטית, השכלתם ומוצאם של המשיבים ומצאו כי 92 אחוזים מהדמוקרטים תומכים בקלינטון ו-90 אחוזים מהרפובליקנים תומכים מאחורי המועמד שלהם לבית הלבן. רוב הנשים, 53 אחוזים, תומכות בקלינטון, בעוד מירב הגברים (54 אחוזים) מעדיפים לראות את טראמפ כנשיא. 73 אחוז מהאמריקניות הרווקות תומכות בקלינטון, לעומת 36 אחוזים מהאמריקניות הנשואות.

קלינטון גם מצליחה לסחוף את הצעירים, ומחזיקה בתמיכתם של 54 אחוזים מאמריקנים מתחת לגיל 45, לעומת 29 אחוזים מהצעירים באותה שכבת גיל התומכים בטראמפ. גם החלוקה האתנית ברורה למדי – 55 אחוזים מהלבנים תומכים בטראמפ, והתמיכה של אמריקנים ממוצא אתני שאינו לבן מגיע ל-71 אחוזים. רוב המשכילים תומכים בקלינטון, לעומת בעלי השכלה בסיסית בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר