"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לכבס נכון

לכל אחד יש ריטואל לכביסה, אך לא פעם אנחנו מפספסים בתפעול הנכון ומתאכזבים מהתוצאות • 7 טעויות נפוצות בכביסה

,עודכן
אתם מכבסים נכון? // צילום: GETTY IMAGE // אתם מכבסים נכון?

האם אתם מכבסים נכון?

לכולנו נדמה שמאוד פשוט לכבס. ממיינים צבעים, זורקים את הבגדים איך שהם לתוך מכונת הכביסה, מפעילים על בין 30 ל-40 מעלות, מוסיפים המון מרכך כביסה (בשביל הריח הטוב), אבקת כביסה וממתינים. אבל מסתבר שאנחנו בעצם חוטאים בתפעול הקל והרגיל ולא יודעים שאנחנו יכולים להשיג תוצאות טובות בהרבה, וגם לשמור על הבגדים לאורך זמן.

לפניכם שבע טעויות שכל אחד או אחת מאיתנו עושה - והתיקונים שיש לבצע:

1.התעלמות מפתק ההוראות על הבגד

חוץ מלגזור את פתקית הוראות הכביסה שמחוברת לחולצה כדי שלא תגרד לנו על העור, כדאי גם לקרוא אותה. ישנם בגדים, שלהם הוראות מדויקות - איך לכבס? על כמה מעלות להפעיל את המכונה? האם מותר לגהץ ועוד. בשביל שהחולצה לא תתכווץ או תיהרס, כדאי לעקוב אחר ההוראות הללו.

2.שימוש מוגזם במרכך הכביסה

מודה. אני מאותם אנשים שממלאים את המקום המיועד למרכך הכביסה עד הסוף. למה? כי אני רוצה ריח. בפועל, זו טעות. מעבר לכתמים שהמרכך כביסה יכול להשאיר על הבגדים, הוא לא נשטף טוב מתחת לצווארונים של חולצות, מה שיכול לצבור חיידקים.

3.השארת ריצ'רצ'ים פתוחים

גם אתם מאותם עצלנים שמכניסים מכנסיים למכונה כמו שהם? מסתבר שמאוד חשוב לסגור את כל הרוכסנים עד הסוף. אחרת, השיניים של הריץ' רץ' יכולות להיתפס בבגדים, למשוך חוטים ואף להרוס אותם.

ואם כבר מכנסיים, דאגו לרוקן את הכיסים ולהכניס אותם הפוך למכונה.

4.השארת כפתורים רכוסים

שלא כמו במכנסיים, בחולצות מכופתרות מומלץ לפתוח את כל הכפתורים ולא להכניס את החולצה עם כפתורים רכוסים. הלחץ על הכפתורים במהלך הכביסה יכול לגרום להם פשוט להיפרם.

5.חולצות עם צבע בולט

אם אתם חוששים מבגד חדש שיוריד צבע על שאר הכביסה, אל תכניסו אתו לפני שתבצעו לו בדיקה. קחו מגבון ושפשפשו על החולצה. אם הצבע יורד, כנראה שהוא ירד גם במכונת הכביסה. מומלץ לבצע לאותו בגד כביסה ראשונה בנפרד.

6.לא לנקות את המכונה

אנו נוטים לא לטפל במכונת הכביסה שלנו ולהניח שהכול בסדר, עד שאנו רואים כתמים על הבגדים או שהמכונה מתקלקלת. הקדימו תרופה למכה. דאגו לנקות את המסנן של המכונה פעם בחודש. ודאגו לנקות אבנית מהמכונה. איך? שימו חומץ במקום אבקת הכביסה והפעילו מכונה ריקה. זה ינקה אותה והיא תהיה כמו חדשה.

7.הפעלת מכונה עמוסה מדי

רובנו אוגרים ערימות של כביסה ואז מכבסים. אנו ממלאים את המכונה עד הסוף, כי נשארו לנו בדיוק עוד חולצה צבעונית ושני זוגות תחתונים וחבל שלא ייכנסו.אז זהו, עדיף להימנע מלמלא את המכונה עד הסוף. נצלו את המשקל אבל השאירו מקום.ברגע שהמכונה מלאה עד הסוף, הבגדים לא יתנקו היטב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר